Hõbekala sai alguse väikesest kalakohvikust mere ääres Hiiumaal. Ja kohalikust legendist, kus merehädast pääsenud kapten pani tänutäheks kabeli seinale hõbedase kala. Hõbedane kala hoiab Hiiumaa veed kalarikkad ja toob kaluritele õnne. Et seda õnne teistega jagada, hakkasime kohalikku kala suitsutama ja marineerima, purki panema ja müüma ka väljaspool Hiiumaad. 2016. aasta sügisest valmistab Hõbekala Kõrgessaares kohalike kalameeste püütud kalast tooteid müügiks Hiiumaale ja mandrile. Sibula-, sinepi-, tsitruse- ja kadakaräimed on müügil juba poodides Tallinnas, Tartus, Haapsalus ja Pärnus.

Trehvasin Siimuga uuesti täiesti juhuslikult eelmisel sügisel toidumessil, kus Hiiumaa kalurite ühisel letil olid müügil ka tema retseptide järgi purki pandud räimed ja säinad. Selgus, et taas käib Siim oma kaasaga pealinna kala viimas – nüüd purgistatuna, aga küsida saab ka värskena.

Maitselt imelised ja välimuselt hõbedased, turgutasid need mõtted Siimuga pikemalt kalast, kalurielust ja Hiiumaast rääkima.