Kolm ja pool aastat presidendi kantselei peakoka ametit pidanud 36-aastane Taigo Lepik räägib Eesti Ekspressi ajakirjale Maitsed, milline näeb välja tema argipäev, mis on tema enda eelistused toidu osas ja kuidas jõuavad suupisted vabariigi aastapäeval külalisteni.

Kuidas sattusid presidendi kokaks? Sa tundsid enne Evelin Ilvest?

Siin oli konkurss koka kohale, milleks valiti välja kandidaadid, kelle käekiri tundus sobilik. Selle asemel, et läbi vaadata 100 CV-d ja pidada 20 vestlust, on ju ikkagi juba meedias ja mujal näha, milline on kellegi käekiri ning kui vastuvõetav tema tehtu on. Toimusid vestlused ja proovitööd, aga seda, kes teised osalejad olid, ma ei tea, sest kõik käisid erinevatel päevadel. Olen alles hiljem kuulnud, et oli ka teisi kandidaate.

Olime presidendiprouaga Mahe Maa üritustel kohtunud ja meie lapsed mängisid seal omavahel, kõik neil sujus ja hiljem lapsed ka kohtusid mõned korrad aastas. Evelin Ilvesel oli ilmselt koka valikul oma sõna sekka öelda. Tõenäoliselt see toit, mis ma valmistasin, sobis talle.

Proovitöö jaoks läksin Nõmme turule ja vaatasin, mida seal müüakse ning mida kala- ja lihaletis saada on, sain sellest inspiratsiooni. Turul olles otsustasin, mida teha, mitte ei koostanud menüüd ega hakanud selle järgi hulgilaost asju tellima.