Millised seitse toidutrendi võiksid kaduda?

1. Liigne pimedus: üldine mahe valgus ja tumedam õhkkond on restoranis äärmiselt tore ning tervitatud, kuid see ei tohiks olla selline, et menüü lugemiseks on vaja panna mobiiltelfonil käima taskulambiäpp. Lahendagem valguse ja üldise restoranidisaini mured nii, et klient näeks nii toitu kui oma kaassööjaid.

2. Broneerimise vastasus: Eestis üsna olematu probleem, kuna igasse einelasse saab laua omale sobivaks ajaks kinni panna. Miljonilinnades, kus huvi väljas söömise vastu suurem ja restorane elanike kohta vähem kui Tallinnas, on see suur probleem. Restoranid ei võta vastu broneeringuid ja ootavad kliente vaid tänavalt. See peaks muutuma, kuna broneerimisäppe ja -lahendus on nii palju ja lihtsaid, et enam pole põhjust ka protsessi keerukuse lause taha pugeda.

Avokaadoga röstsai.

3. Kalli hinnaga röstsai: avokaado röstsai on väga maitsev, tervislik ja vajalik menüü osa, kuid kui palju see sai tegelikult väärt ikkagi on? Eestis vähe levinud trend, milles on vaid rõõm, sest USA ja Suurbritannia hommikusöögi einelad küsivad tihti ühe kreemise avokaadoga saiatüki eest 15 ja enam eurot. Road tuleb menüüdes panna realistlike ja ausate hindadega müüki.

4. Veidrad/trendikad toidunõud: taldrikud ja kausid on nii kaua läbi ajaloo toiduhoidjatena vastu pidanud, kuna on kõige optimaalsemad. Puuplangud, moosipurgid, kivitahvlid, kühvlid või miniatuursed peldikupotid võivad olla huvitavad, kuid miskis ei saa normaalse valge ja elegantse taldriku vastu.

5. Arve jagamine: arve jagamine restoranieine lõpus on sama loogiline, kui on punase veini valimine veiseliha juurde. Fakt on, et kui suurem seltskond läheb välja, tuleb arvet jagada. Kas see toimub enne arve toomist või arve maksmisel ei ole vahet, need restoranid, mis seda võimalust ei paku kaotavad kohe klientuuri.

6. Trendikate koostisosade kasutamine: must jäätis, matcha tee ja nii edasi. Kõikidel toorainetel on oma kindel koht toidumenüüs, kuid mingil juhul ei ol mõistlik ühe ainega minna liiale. Näiteks võtamegi musta jäätise - ükskõik kust otsast seda vaadata, ei ole äge musta külma plönni restoranis süüa. Ükskõik kui maitsev ja eksklusiivne see on.

7. Instagram vs. päriselu: Üks trend, mis peaks surema kohe ja nüüd on erinevate einelate harjumus oma sotsiaalmeediakanalites reklaamitud toitude pildi tarbeks disainimine. Pole midagi hullemat, kui pettuda kuna sinu toit ei näe välja sama hea ja apetiitne kui pildil.