Nutifarm võimaldab saavutada suurema saagikuse väiksema ruumilise jalajäljega kui tavalised vertikaalfarmid. Lisaks kasutab farm 95% vähem vett kui traditsiooniline põllumajandus.

Patenteeritud nutimullaga kasvukeskkond, ülitõhusad LED kasvutuled ja elektrooniline täppisniisutamine teevad kindlaks, et taimed kasvavad ilma vajaduseta kasta, muretseda valguse, toitainete ega millegi muu pärast. Kuna süsteem on viimase piirini optimeeritud, on ta ka oluliselt tööjõu tõhusam võrreldes konkureerivate süsteemidega. Farmi opereerimine võtab vähem kui 30 minutit nädalas, samal ajal kui konkureerivate sarnaste mõõtmetega hüdropooniliste süsteemide hooldamine võtab nädalas umbes 30 tundi.

“Enamus turul olevaid sisetingimustes kasutatavaid kasvusüsteeme nõuavad keerulisi pumpasid, kasvutulesid, palju ruumi, mitmete kallite sensorite pidevat kalibreerimist ning keemiliste väetiste lisamist, mida paljud tarbijad ja professionaalsed kokad peavad eemaletõukavaks”, ütleb Click & Grow juht ja asutaja Mattias Lepp.

“Smart Farm kasutab täiesti innovaatilist taimekasvatusviisi, mis on odav ja tõhus, nii et iga restoran, kontor, pood, kool või kogukond saab kasvatada märkimisväärse koguse värsket toitu seal, kus vaja: kas otse poesaalis, koolisööklas või restorani köögis. Tulemuseks on kõrgekvaliteedilised maitsetaimed, puuviljad ja juurviljad. Ja mis kõige olulseim, need on nii tarbijale kui keskkonnale madalama hinnaga”.

Smart Farmi saab üles seada pea igasse ruumi. Standardses mudelis saab kasvatada korraga 288 taime.

Click & Grow on Mattias Lepa poolt asutatud Eesti ettevõte, mis alustas 2011. aastal nutikate taimepottide tootmist. Ettevõtte unikaalne tehnoloogia võimaldab kasvatada ürte, lilli ja isegi toidutaimi ka keerulistes oludes.