Mina kasutasin teeseenekokteili valmistamiseks Angostura bitterit, taimset alkohoolset jooki (44,7 alkoholi mahuprotsenti), mis sisaldab ürte, vürtse ja emajuurt. Üks meie majapidamise nurgakive, bitter, annab väikses koguses lisatuna täidlase ja sügava maitse. Alkohoolseid ja alkoholivabu bittereid toodavad paljud ettevõtted, osa neist on ürdised, osa puuviljased. Tegemist on hõrgu viimase hetke lisandiga, mis sobib igale joogile.

Valmistamine


Veriapelsinilimonaad proseccoga
  • Pressi veriapelsinidest mahlapressis mahl välja. Peaksid saama umbes 200 ml mahla.
  • Sega värskelt pressitud apelsinimahl teeseenejoogiga vahekorras 1/3 mahla 2/3 seenevee kohta ning joo kohe värskendava hommikujoogina ära.
  • MÄRKUS. Jooki võib tempida kas Prosecco või muu vahuveiniga, et matkida Bellini või Mimosa kokteile. Tee seda karboniseerimata teeseenejoogiga, et jook ei ajaks üle ääre!
Veriapelsinilimonaad Angosturaga
  • Pressi veriapelsinist mahlapressis mahl välja. Peaksid saama umbes 100 ml mahla.
  • Vala see pudelisse ja tembi teeseenejoogiga, jättes pudelisse 1 cm õhuvaru, seejärel sulge kork tihedalt.
  • Jäta suletud pudel 1 päevaks toatemperatuurile, seejärel hoia kuni 1 nädal enne serveerimist külmikus.
  • Serveeri külmalt jääga täidetud klaasides, millesse on lisatud täiendavaks maitseks paar tilka Angostura bitterit. Kaunista soovi korral keerdus apelsinikooreribaga.