Valmistamine
  • Pressi pirnist mahlapressis mahl välja. Peaksid saama umbes 100–150 ml mahla. Vala see koos laimimahlaga pudelisse.
  • Ava kardemonikaun, eemalda seemned ja lisa mahlale. Lisa soola ja tembi jooki teeseenejoogiga, jättes pudelisse 1 cm õhuvaru, seejärel sulge kork tihedalt.
  • Pane suletud pudel otse külmikusse ja lase kardemoniseemnetel 24 tundi tõmmata.
  • Raputa pudel järgmisel päeval õrnalt n-ö ärkvele, vala jook välja ja naudi.
  • MÄRKUS: Mina eelistan juua seda jooki värskest peast, kui see pole veel karboniseerunud ja kardemoni maitset on küll tunda, kuid see ei käi kõigest üle. Võid katsetada, jättes joogi 2–3 päevaks külmikusse, et maitsed jõuaksid seguneda ja jook karboniseeruda.
  • KARDEMONIL on oma raviotstarve ja seda kasutatakse selliste seedehäirete leevendamiseks, nagu kõrvetised, iiveldus ja kõhugaasid, samuti diureetikumina jääkainete eemaldamiseks kuseteedest, neerudest ja põiest. Seda kasutatakse loodusravis afrodisiaakumi, immuunsüsteemi turgutaja ning põletikuvastase vahendina valu vaigistamiseks ja paistetuse alandamiseks.