Uudised
20.12.2017, 12:39
Peakokad jagavad oma lollimaid tellimusi: "Soovin kala, kuid mitte mingit kala maitset, palun!"
(25)Toit on keel ja kui soov on toidu teemal rääkida peab tahes tahtmata seda keelt ka tundma. Igapäevaselt köögis töötavad inimesed - peakokad nende hulgas - näevad selle keele puudumist aga väga lähedalt.
Kokk. Peakokk.
Wikipedia.
Veebileht ChefTalk.com kogus kokku rea äärmiselt rumalaid sööjate poolt kööki jõudnud tellimusi. Siin ongi siis mõned peakokkadele kööki saadetud kõige lollimad tellimused:
- Klient: "Ma sooviksin täidetud lõhet. Aga kuna mulle ei meeldi lõhe maitse, siis kas saaksite teha nii, et ma lõhe maitset ei tunneks?"
- Kööki tuleb tellimus veiseburgerile ning et see oleks korralikult läbi küpsetatud. Selgituseks on klient juurde öelnud, et "arst oli tal keelanud ära punase liha söömise".
- Klient: "Kas saaks palun tänase pasta fettuccine makaronidega? Ma olen pennede vastu allergiline!" (Tuleb välja, et allergiline saab olla ka pasta kuju vastu)
- Klient: "Paluksin veise tar-tar'i läbiküpsetatuna".
- Tellimus tuleb kööki, tšekile on kirjutatud: "pool-toores ossu rucco". (?!?)
- Klient: "Palun Prantsuse sibulasuppi, ilma sibulateta".
- Tuleb kööki tellimustšekk, millele kirjutatud: "Vegetaarne filet mignon".
- Klient: "Palun üks lasanje, aga ei mingit liha või bechamel-kastet".
- Klient: "Filet mignon, mis tüüpi kala see on?"
- Klient: "Ma tellisin tuunikala. Mis see roosa asi on siin taldrikul? Ma tahan päris tuunikala, teate ... purgist!"
- Klient pahandab kokaga peale oma omleti söömist, et menüüs polnud kirjas, et tema omletis on "nii palju muna ...".
- Tellimus tuleb kööki, tšekil on kirjas: "Paella, riisita"
- Klient: "Palun üks Prantsuse stiilis lambakarree. Aga mitte mingil juhul Prantusmaalt tulnud lambast, mulle ei meeldi kui mu toit tuleb nii kaugelt".
- Tellimuses, mis kööki jõudis, oli palutud krevettide pearoast võtta ära Manchego juust, kuna "klient on vegan, kuid palub, et chorizo jäetaks alles".
- Tellimus: "Tšiili forellahven, ilma tšillita".
Allikas: Finedininglovers.com