• Ahoy,
  • Cafe Grand,
  • Cafe Piano,
  • Cafe XS,
  • Ephesus,
  • Kroon,
  • Loodusmaja kohvik,
  • MUM,
  • NOOT,
  • Pagaripoisid kohvikud Bussjaam ja Pühavaimu,
  • Peccadello,
  • Piccadilly,
  • Purje raamatukohvik,
  • Eagle restorani lounge,
  • Taluturu kohvik
  • Teatrikohvik

Pärnu Kohvikute Nädal on loodud pärnakatele ja linnakülalistele, kes külastavad kohvikuid koos perede, sõprade või kolleegidega ning hindavad lisaks heale toidule ka kvaliteetseid tee- ja kohvijooke. Kohvikute nädala algatus on külastajate poolt väga hästi vastu võetud ja eelmisel aastal võõrustati sel perioodil 7000 külastajat.

Toiduajakirjanik Tuuli Mathisen soovitab tulla Pärnusse toiduelamuse jahile just hooajavälisel ajal.

“Suvine sagiv Pärnu oma värvikirevuses ja rahvarohkuses on omaette sümbol – suvi ja Pärnu kuuluvad ju kokku. Samas tasub kindlasti tulla hooajavälisesse suvepealinna, sest see on siis väga teistmoodi, ääretult armas, vaikne ja hubane,” selgitab Mathisen.

Mathiseni sõnul ei ole oktoobrikuises Pärnus vaja kohvikutes ja restoranides oodata vabade kohtade olemasolu, teenindajatel on võimalik rohkelt aega ja tähelepanu pühendada igale külastajale, menüüs olevad toidud ei saa ootamatult otsa ning kogu kulgemine on mõnusalt rahulik ja pisut meditatiivne.

“Endise pärnakana armastangi ma just pigem seda rahulikku hooajavälist aega, kui kohvikutes võid kohata pärnakaid endid ja selle armsa linna tõeline olemus suvekiiruse stressi alt taas välja koorub,” lisas tuntud toiduajakirjanik.

TÜ Pärnu kolledži õppejõud ning turismi- ja hotelliettevõtluse õppekava programmijuht Tiina Viin soovitab kohvikute nädalat külastada uute kohtade avastamiseks.

“Pärnu kohvikute ja restoranide nädalad annavad hea põhjuse põnevate söögikohtade avastamiseks kodulinnas. Meil on Pärnu kolledžis juba tavaks saanud teemanädalatest koos töökaaslastega osa võtta ja ühiseid lõunasööke planeerime pikemalt ette. Kui sobiv aeg on kokku lepitud, siis uurime menüüsid ja leiame sealt valikud, millised kõigile meelepärased on.”

Viin’i sõnul lähevad nad kolleegidega sel ajal tihti just nendesse toidukohtadesse, kuhu tavaliselt ei satu ja külastatud kohvikute-restoranide hulgas on olnud toredaid üllatusi.

“Pärnakana on hea meel selle üle, et teemanädalad toovad meie kohvikutesse ja restoranidesse rohkelt külastajaid just madalhooajal,” rõõmustas Viin teemanädalate toimumise üle.