26.09.2017, 13:10
Eesti Parim Pudrumeister 2016 võidupuder: peekoni-juustupuder
Eelmisel aastal võitis Eesti Parima Pudrumeistri tiitli Kristiina Štõkova oma peekoni-juustu pudruga. Tee järele ja maitse ise, kas oli väärt võitu!
FOTO:
Koostisosad:
Eesti Parim Pudrumeister 2016 võidupuder: peekoni-juustupuder
- 50 g Täistera kaerahelbed
- 50 g Peekon
- 30 g Parmesani või cheddari juust
- 150 ml Vett
- 50 g Piima
- 20 g Kõrvitsa- ja päevalilleseemned
- 1 tk Munavalge
- Ürdivõi
- Sool
- Pipar
- Kaunistamiseks roheline sibul
Konkursi korraldamise eesmärk on propageerida hommikupudru söömist ja tervislike toitumisvalikute tegemist teraviljatoodete tarbimise näol. Puder on läbi aegade olnud maitsev ja tervislik valik juba meie esivanemate toidulaual.
Eestlased tarbivad teraviljatooteid küll palju, kuid siiski toitumisspetsialistide arvates mitte piisavalt. Meie organismile on teravili äärmiselt oluline ning kindlasti vajaks menüüs teraviljatoitude osakaal suurendamist.