Igaljuhul ei ole selle toidu juures midagi rasket, tuleb vaid hoolsalt ja hoolikalt köögis toimetada ning imeline, keelt alla viiv õhtusöök ongi perele lauale serveerimiseks olemas.

Valmistamine


Risoto
  • Haki peeneks sibul ja küüslauk. Riisiteradega samasse suurusesse lõika ka kaalikas. Puravikud viiluta. 
  • Tõsta paja lähedale pudel head valget veini ja kuumuta üles kanapuljong. 
  • Alustame: prae suuremas, kõrg äärega pajas oliiviõlis küüslauku ja sibulat, lisa kaalikas. Nüüd lisa pooled puravikuviilud ja prae läbi. 
  • Värvi külge andmise järel lisa patta ka riis ja prae seda umbes minuti jagu. Lisa 20 sekundiks riisihulka praadima ka pool teelusikat sinepiseemneid. Sega.
  • Nüüd hakkame hautama: tõsta kulbiga patta järjest puljongit, sega riisi pidevalt. 
  • Iga kord kui vedelik kaob, tõsta puljonit juurde. Lisa ka klaas valget veini. Teise klaasi võid omale valada.
  • Pidevalt segades ja kontsistentsi jälgides hauta risoto valmis. Võtab umbes 45 minutit. Risoto peab olema vedel, kuid mitte supp: puulusikalt, millega risotot segasid, peab see ühtlasena maha voolama.
  • Maitsesta nüüd riisiroog soola ja pipraga ning lisa ka hakitud tüümian. Sega risoto läbi ja tõsta tulelt.
Maisikana
  • Puhasta ja pese maisikana. Kuivata.
  • Sega suuremas kausis kokku õli, sool, seemned ja tšilli.
  • Maitsesta/marineeri maisikana selles õlisegus.
  • Nüüd grilli grillil või ahjus kana pehmeks, pealt kergelt krõbedaks. Nipp: lisa enne grilli lõppu kanale veel pisut õlisegi, raputa peale seesamiseemneid ja soolalaaste.
  • Prae õlis kauniks ja pruunikaks ka ülejäänud puravikulaastud. Prae neid ühe kihina. Maitsesta.
  • Serveeri risoto koos puravikulaastude ja kas terve kana või kanatükkidega.
  • Head isu!