Panko, milles kokre praeme on Jaapanist pärit krõbe saiapuru, mis annab kalale äärmselt krõbeda tekstuuri ning tekitab kalafileele ümber kaitsva kihi. Kala jääb hõrk ja pehme. Nagu ikka maitsestame kala sidrunimahla ja soola/pipraga alles peale praadimist.

Valmistamine:



Merikoger
  • Pese merikoger külmas vees puhtaks, roogi soomustest ja puhasta sisikonnast. Pese koger uuesti külmas vees. Kuivata.
  • Fileeri kalast puhtalt fileed. Lõika fileed mõistlikeks tükkideks. Näiteks kolmeks.
  • Võta kolm kaussi: klopi ühte lahti muna, vala teise pankot ja kolmandasse jahu. Jahu ja panko maitsesta kergelt soola ning pipraga.
  • Paneeri kala jahus, munas ja pankos. Pane või ja oliiviõli pannile ning prae kala kuldselt krõbedaks.
Kartulipüree
  • Pese ja koori kartulid. Lõika väikeseks tükkideks ja keeda soolaga vees pehmeks. 
  • Säilita kruusitäis kartuli keetmise vett.
  • Pane kartulid köögikombaini - KitchenAid või mõni muu -, vala peale pajas hautatud ja sulatatud koor koos võiga. Löö kartulite hulka ka munakollane. 
  • Klopi püree köögikombainis läbi. Maitsesta soola ja pipraga, lisa hakitud tilli. Klopi veel.
  • Kui kartulipüree pole piisaavlt kreemjas või vedel, lisa pisut keeduvett püreele ja klopi kartuleid veel.
Juurviljad
  • Pese peedid ja bataat. Lisaks pese ka rohelised oad. 
  • Pane oad kaussi ja kalla neile peale keev vesi, lase 5 minutit seista. Prae seejärel võis ja hakitud küüslaugus pruuniks.
  • Koori peedid ja bataat, lõika viiludeks ja pane oliiviõliga ahjuplaadile. Rösti 220 kraadi juures. Maitsesta. 
  • Lisa ahjuplaadile röstima ka pooleks lõigatud sidrun.
  • Serveeri koger kartulipüree ja juurviljadega. Lisa ka tzatziki kastet ja poolik sidrun.
  • Head isu!