25.07.2017, 17:25
TEISIPÄEV ON KALAPÄEV | Pankos praetud merikoger kartulipüree ja röstitud peetidega
Lubadust täites pakume välja järgmise kalaretsepti, millega täna õhtul end kosutada. Selleks pole vaja teha muud kui turult või kohalikust kalapoest tuua suurem koger ja muud juurviljad, maitseained, rasvained ja nii edasi. Teisipäev on ka kalapäev!
FOTO:
Koostisosad:
Pankos praetud merikoger kartulipüree ja röstitud peetidega
- Suurem merikoger
- Panko saiapuru
- Nisujahu
- Paar-kolm muna
- Meresoola
- Paar-kolm sidrunit
- Kartuleid
- Kohvikoort
- Võid (82%)
- Tilli
- Väiksemaid peete
- Suurem maguskartul ehk bataat
- Rohelisi ube
- Küüslauku
- Tzatziki kastet
- Oliiviõli
- Musta pipart
Koger ei ole kõige levinum ja populaarsem kala Eestis, kuid seda viga peaks parandama. Tegu pole maailma parima kalaga, kuid maitsekalt praetuna sobib väga hästi õhtusöögiks. Positiivsena peaks kõlama aga see, et kogre kilo maksab turul vaid 2,5 euro, mis tähendab, et kolmekaga on võimalik toita ära kogu pere. Kui sinna juurde röstida ka juurikaid ja kloppid kartulipüree.
Panko, milles kokre praeme on Jaapanist pärit krõbe saiapuru, mis annab kalale äärmselt krõbeda tekstuuri ning tekitab kalafileele ümber kaitsva kihi. Kala jääb hõrk ja pehme. Nagu ikka maitsestame kala sidrunimahla ja soola/pipraga alles peale praadimist.