Hapendatud kirsstomatid selleri ja küüslauguga on nii head ampsud: vahepalaks, leivale sätti­miseks, supi sees kasutamiseks, salatile lisamiseks või tugevama toidu juurde kergeks salatiks. Ingveriga hapendatud värvikirevad porgandipulgakesed on mõnus suupiste või praekõrvane, mida sobib kas või niisama ­krõbistada. Proovi ka hapendatud baklažaani porgandi-petersellitäidisega ning hapendatud tšilli- ja jalapeño-pipraid.
Suvine ja roosa segasumma-­hapuköögivili sobib raekõrvasena või ka niisama värske salatina. Suvisel ajal võid neist köögiviljadest valmistada aga külmsuppi.
Ananassisalsast võib saada teie lemmik näiteks tex-mex-õhtuks erinevatele Mehhiko roogadele lisasära andmiseks, aga ka niisama salatites kasutamiseks. Hapendatud šalottsibulad rosmariiniga  on tänuväärseks lisandiks näiteks grillitud liha või šašlõki juurde, salatitesse või suppidesse.