LOE VEEL:

Valmistamine
  • Kõigepealt tuleks valmistada kaste.
  • Poolitage tomatid pikuti ja pigistage neist välja üleliigsed seemned ja vedelik. Selliselt toimides tuleb kaste magusam ja õhulisem. 
  • Valage potti neitsioliiviõli ja lisage küüslauguküüs. Kuumutage, kuni õli mõnusalt särisema hakkab ja lisage tomatid. Piccadilly või San Marzano sort annab kastmele tüüpilise magusapoolse maitse. 
  • Intensiivsema värvi saamiseks võite lisada pisut tomatikontsentraati. Maitsestage kaste soolaga.
  • Lisage kastmele basiilik ja küpsetage 10 minutit ilma kaaneta, segage. Seejärel katke pott kaanega ja küpsetage madalal tulel 15 minutit, aeg-ajalt segades. Laske jahtuda. 
  • Eemaldage küüslauk ja püreestage kaste juurviljaveskiga. Selliselt eemaldate kastmest tomatikoored.
  • Keetke spagetid soolaga maitsestatud vees.
  • Laske püreestatud kastmel uuesti keema tõusta, lisage pisut (un filo di olio) neitsioliiviõli. Valage äsja kurnatud ja al dente spagetid kastmepotti ja segage läbi.
  • Soovi korral kaunistage taldrikul mõne basiilikulehega.
  • Buon appetito!

Loe hiljem
Jaga
Kommentaarid