Maaeluministeeriumi poolt ellu kutsutud Eesti Toiduteelt leiab nii tippklassi restorane kui lihtsamaid toidukohti koduste söökidega. Lisaks väiketootjaid, kes pakuvad degusteerimisi, ettevõtjaid, kes korraldavad toiduga seotud elamustegevusi ja õpitube ning talupoed. Toidupakkujad kostitavad külalisi hooajaliselt või aastaringselt, igapäevaselt või eelneval broneerimisel. Toidupakkujate hulgas on mitmeid kohti, mis lisaks headele maitseelamustele pakuvad ka ööbimisvõimalust.

Eesti Toidutee rakendusega on võimalik panna paika toidust lähtuv matkatee igas Eesti punktis, olenemata sellest kas liigute jala, ratta või autoga. Valige piirkond ning minge uurima, mida sealne toit endast kujutab. Me arvame küll, et Eesti on väike ja toit on igal pool samasugune, tühjagi. Minge uurige Setumaal, kust saada head suuliimi, külastage saarte kalureid tuulehaugi ostmiseks, tehke suuseks Kesk-Eesti murakatest ja jätkake aina liikumist.

Kuidas toimib Eesti Toidutee? Kuidas koostada Minu Toiduteed?

Toidutee koosneb alguspunktist, läbitavatest põnevatest toidukohtadest ja sihtpunktist. Pane endale sobiv teekond ise kokku.

1. Määra reisi alguspunkt
Kaardi kasutamiseks on vajalik kõigepealt ära märkida reisi alguspunkt. Täpse marsruudi saamiseks on oluline sisestada võimalikult täpne reisi alguspunkti aadress.

2. Lisa sobivad toidukohad kaardile
Selleks, et oleks võimalik koostada oma soovidele vastav toidutee, vali kaardilt toidupakkujad vajutades "Meeldib! Lisa minu toiduteele". Rohkem informatsiooni toidupakkuja kohta saab, kui vajutada toidupakkuja nimele. Minu toidutee teemalehe kohal olevast kollasest ringikesest näed, kui palju toidukohti oled oma toiduteele lisanud. Nii on Sul alati ülevaade külastatavate kohtade arvust.

3. Määra reisi sihtpunkt
Oma toidutee kaardi koostamiseks on oluline ära märkida sihkoht.

4. Vaata oma kokkupandud trajektoori kaardilt koos teekonna pikkusega
Kui reisi alguspunkt ja sihtkoht on määratud ning toidukohad valitud, siis moodustub kaart, millel on märgitud kohad, mida planeerid külastada. Kaardile saab ettevõtteid juurde lisada või neid sealt eemaldada.

5. Salvestage oma toidutee
Uues aknas avaneb teekond koos juhistega. Seda nimetatakse "Minu toidutee" sõidujuhiseks ning sellelt näed oma reisi detailandmeid, sh kohti, mida läbida. Soovi korral saad reisiteekonna linki jagada oma sõpradega, printida selle omale paberile või salvestada PDF-na. Tekkinud kaardi alumisest servast näed oma reisitrajektoori kogupikkust.