Kuigi hommikusöök neljatärnises butiikhotellis tundus paljulubav, võttis mind kohvi ja värskete pirukate lõhna asemel vastu üsna tagasihoidlik hommikusöögilaud. Võimalik, et varastele ärkajatele avanes teine mulje, sest hommikusööki pakutakse Barons hotellis kell 7-11 hommikul.

Mina saabusin hilise ärkajana hommikusöögilauda umbes kell 10 ja selleks ajaks olid lõppenud croissant'id ja või ning leivakorvis vaatasid vastu üksikud kuivanud leivatükid. Probleemi aitas leevendada röster, mille abil endale siiski paar kohustuslikku juustuleiba valmistasin. Hommikusöögimenüüsse kuulub omlett, puder, oad tomatikastes (suure tõenäosusega konservipurgist), lihapallid, peekon, viiner. Viimase olemasolust andis tunnistust üks marmiiti jäänud õnnetu viinerike.

Külmlaualt võis leida sprotte, heeringat, külmsuitsulõhet ja skumbriat, kolme erinevat sorti juustu, sinke, pasteeti, oliive, marineeritud seeni, konservaprikoosi, paprikat ja kurki. Barons ise reklaamib oma hommikust bufeelauda kui hommikusööki, mis äratab su meeled - tõepoolest, kuivanud ilmega toidud tegid silma üsna valvsaks ja nina üsna teravaks, sest päris kõike ei julgenudki proovida … Näiteks viimaseid poolkuivanud lõhetükke otsustasin mitte testida - parem karta kui kahetseda. Ka mereandide esitlus korrastamata vaagnal nägi üsna eemaletõukav välja.

Puuviljavalikus olid üksikud apelsinid ja õunad, melonist olid järgi vaid riismed. Seevastu pudrule tuleb anda rohkelt plusspunkte. Ilmselt oli see ka teistest hommikusöögilistest puutumatu jäänud. Tervisesõbrad saavad Baronsi hommikusöögilauas puistata pudrule pähkleid ja kuivatatud puuvilju. Kohvitasside taha oli peidetud ka kõrvitsa- ja päevalilleseemned. Puder sai hea ja terviseteadlikule inimesele sellest ka ehk päeva alustuseks piisab. Tõeline parun oleks aga ilmselt pisut kuivanud näoga mehisemat sööki nähes andnud kokale ja teenindajatele karistuseks mõned kepihoobid.

Interjöör oli viks ja viisakas ning vanalinna miljööle viitav - ei midagi modernset. Teenindaja oli reserveeritult tagasihoidlik ja naeratada oskas, samas ei tundnud toidupoolise täiendamine olevat tema ülesanne ning kordagi ei tuntud ka huvi, kas ehk kliendil millestki puudus võis olla.

Kokkuvõtteks - tasub proovida, kui oled varane ärkaja. Kui armastad kauem magada, saab sama raha eest maitsvama ja kvaliteetsema roa lähedal asuvatest kohvikutest. Lauake end selles hotellis ise ei kata ja leppida tuleb sellega, mis varastel hommikutundidel lauale pandi ja mis teistest sööjatest järgi on jäänud.

Hind: 10 eurot

Atmosfäär: 7
Teenindus: 5
Toidu väljpanek: 3
Maitseelamus: 4,5
Kohv: 6

Kokku: 25,5

P.S. Võrdluseks veel, et Stockholmi Morningtoni 4* hotell või Hilton Frankfurdis, kus hiljuti viibisin, hiilgas kordi suurema ja värskema valikuga, gluteenivaba alternatiivide, magustoitude, rohke puuvilja ja teevalikuga - seda juba ka kell 10 hommikul.

VAATA LÄHEMALT KA TEISI TESTIMISEL HOTELLE:

1. Von Stackelberg. Punkte: 45 (Lähemalt loe SIIT!)
2. Park Inn By Radisson Meriton. Punkte: 31 (Lähemalt loe SIIT!)