Reedese tööpäeva hommikul viisid sammud mu Park Inn By Radisson Meriton hotelli hommikust sööma. Olen totaalne buffet-stiilis hommikusöökide fänn, sest siin on täidetud kaks kriteeriumi: ma ei pea hommikul ise köögis mässama ja valik on nii lai, et isegi nädalavahetustel ei viitsiks kodus kunagi nii palju vaeva näha. Seega olin juba eelmisel õhtul magama minnes elevil ja tagant järgi vaadates mõtlen, et nii võiks ju kord kuus igal reedel end hellitada.

Kõige parema hommikusöögi sain kunagi Tai 4+ tärni hotellis, kus minu silme all valmistas kokk mulle täpselt sellise omleti nagu ise soovisin, puuviljad olid mahlakad ja smuutide valik äärmiselt uhke. Kõige igavam valik oli aga Londoni väikeses äärelinna hotellis, kus söögiks pakuti röstsaia moosiga ja krõbinaid piimaga. Tänase kogemuse oleks saanud panna kuhugi sinna keskele – ei midagi erilist, aga kõht sai täis ja toidud olid maitsvad.

Kui bistroo Mary üleüldine toitude väljapanek on väga põnev ja omanäoline, siis interjöör erilist vaimustust ei tekita, vaid pigem on üldmulje sööklalik. Noad-kahvlid laual asetsevad plekktopsis, puuduvad valged laualinad ja hallil talvepäeval on ruum üsna hämar. Ka teeninduse osas suurt öelda ei oska. Maksin hommikusöögi kinni ja asusin nautima ning rohkem töötajatega kokku ei puutunudki. Kindlasti ei ole see koht, kuhu jääda pikemalt hommikusööki nautlema, vaid pigem sööd kõhu punni ja liigud päevaste toimetustega edasi.

Üleliigne juuksekarv ja olematu peekon

Hommikusöögi kõige nauditavam osa oli loomulikult toit ise. Nii nagu juba mainisin oli toitude väljapanek väga huvitav ja tekkis tunne, et tahaks kõike proovida. Võiks vist isegi öelda, et nii toredat väljapanekut polegi kuskil näinud.

Kõige rohkem oli mul isu omleti ja praemuna järgi ning mõlemad leidusid valikus. Vaatamata omleti pealt leitud juuksekarvale, maitses ka toit täpselt nii nagu olin oodanud. Küll aga ootan alati hotellis süües muna-ubade-peekoni kombot ja viimane valikust puudus või oli parasjagu otsa saanud. Kahju!

Kõrvale sai veel valida endale meelepärase saiakese ning mina otsustasin krõbeda kooriku ja pehme sisuga croissant’i kasuks. Magustoiduks võtsin aga ühe nupuvajutusega masinast tulnud cappuccino kõrvale magusa saiakese ja jogurtismuuti, mis oli toredas pisikeses klaaspudelikeses koos värvilise kõrrega. Just sellist pisikeste detailidega muutis hotelli bistroo toidud veelgi erilisemaks.

Vau-efekt jäi tulemata

Kuigi Park Inn By Radisson Meriton minu suuremat vau-efekti ei tekitanud (v.a. toitude väljapanek), kasvas siit välja idee, et peakski aeg-ajalt hakkama erinevaid hotellide buffet-hommikusööke katsetama. Nii saab muuta ka kõige tavapärasema tööpäeva pisut toredamaks.

HIND: 15 eurot

HINNANG

Atmosfäär: 4/10
Teenindus: 5/10
Toidu väljapanek: 10/10
Maitseelamus: 5/10
Kohv: 7/10

KOKKU: 31 punkti (50 võimalikust punktist)