12.02.2017, 12:43
Restorani Tbilisi peakokk jagas Tourestil Gruusia hatšapuri retsepti
10. veebruaril alanud turismimessil Tourest tutvustas Gruusia restorani Tbilisi peakokk Mamukel Gorelashvili, kuidas valmistada ehtsat Adžaaria hatšapurit.
FOTO:
Koostisosad:
Adžaaria hatšapuri
- 1 l Piima
- 1.5 kg Jahu
- 300 g Võid
- 15 g Kuivatatud pärmi
- 1 sl Soola
- 1 sl Suhkurt
- 1.5 kg Brõnza juustu (või muud pehmet lehmapiimajuustu)
- 0.5 kg Suluguni (või mozzarella) juustu
- 10 tk Muna
Lisaks juustupirukale said Batumi messiboksi külalised degusteerida teisigi gruusiapäraseid suupisteid ja veine ning tutvuda lähemalt Batumi piirkonnaga, mis on tuntud oma maaliliste vaadete, eripäraste rahvustraditsioonide, rikkaliku köögi ja maitsva veini poolest.