Jagame Maitsed.ee lugejatega Mamukel Gorelashvili Adžaaria hatšapuri retsepti.

Valmistamine
  • Lisa soojale (mitte kuumale!) piimale suhkur, sool ja pärm. Lase tõmmata 5 minutit ja lisa eelnevalt sõelutud jahu. 
  • Mudi tainast ning lisa järk-järgult jahtunud sulavõi (200g). 
  • Vooli taigen pallikujuliseks, puista see üle jahuga ja jäta seisma 1 tunniks. 
  • Sõtku uuesti ning lase seista veel 1 tund. Riivi ja sega kokku kõik juustusordid. 
  • Jaga tainas 200-250-grammisteks tükkideks. 
  • Rulli iga osa 1 cm paksuseks ovaaliks ja kata keskelt täidisega selliselt, et äärtest jääks vabaks umbes 2cm. 
  • Seejärel tõsta ääreribad kokku nii, et pirukas jääks paadikujuliseks. 
  • Küpseta 180-200-kraadises ahjus 20-30 minutit. 5 minutit enne valmimist löö iga piruka keskele lahti toores muna ja küpseta lõpuni. 
  • Ahjust tulnud hatšapurile aseta keskele tükk võid ja head isu!