25.01.2017, 18:35
KIIRE ÕHTUSÖÖGI SOOVITUS: Küpsetuspaberis hautatud lõhefilee neljal moel
Kala tuleb süüa üle päeviti, kuna uimelistes leiduv omega-3 ja -6 rasvhapped on meile äärmiselt kasulikud ja vajalikud. Lisaks sellele on lõhe - ja ka muud kalad iseenesest - ka maitsev ning kiiresti küpsev. Katsetage!
FOTO:
Koostisosad:
Küpsetuspaberilõhe: Roheliste ubade ja pestoga
- Lõhefilee
- Pesto
- Poolikud kirsstomatid
- Türgi oad
- Meresool
- Must pipar
- Oliiviõli
Küpsetuspaberilõhe: Brokoli ja porgandiga
- Lõhefilee
- Brokol
- Porgand
- Teriyaki kaste
- Meresool
- must pipar
- Oliiviõli
Küpsetuspaberilõhe: Spargli ja sidruniga
- Lõhefilee
- Sparglid
- Sibul
- Sidrun
- Meresool
- Must pipar
- Oliiviõli
- Till
Küpsetuspaberilõhe: Kartuli ja küüslauguga
- Lõhefilee
- Kartul
- Petersell
- Sulavõi
- Küüslauk
- Meresool
- Must pipar
Loomulikult võib lõhe asemel kasutada neis retseptides ka forelli või ka mõnda head valget kala, mis kätte on juhtunud. Idee on kõigel ikka üks ja sama: küpsetuspaber hoiab kinni niiskust ning aurutab ahjus kala ja selle juurde pandud juurikad pehmeks, jättes kogu eine mahlaseks ja tervislikuks.