Pohlad mõjuvad hästi ainevahetusele

Rahvameditsiinis on teada, et kuradimarjadest on kasu ainevahetusele. Nimelt tugevdab pohlade söömine soolestikku, kiirendab ainevahetust ja tekitab söögiisu. Pohlad sisaldavad bensoehapet, mis hävitab kahjulikke mikroobe ja takistab nende elutegevust. Bensoehape on antiseptilise ja hallitusevastase toimega aine, mida kasutatakse ka toiduainetööstuses konserveerimisvahendina ning samuti ravimite ja lõhnaainete valmistamisel.

On suurepärase antioksüdantide sisaldusega

Pohlad on kõige rikkamad marjad just fütotoitainete poolest, mis tekitavad pohlale ka ilusa punakasroosa värvuse. Antioksüdandid on tähtsad, kuna pidurdavad vabade radikaalide teket, aidates seeläbi aeglustada vananemist ning vähendada selliste haiguste tekke riski nagu südame-veresoonkonna haigused ja vähkkasvajad. Samuti leidub pohlades glutatiooni, mis aitab kõik kehas olevad kahjulikud toksiinid, vabad radikaalid ja isegi raskemetallid siduda ning organismist välja viia. Veel on glutatioonil võime siduda endaga radikaale lausa antioksüdantide küljest ja suunata viimased tagasi „tegevusse“.

Pohlad on põletikuvastased

Paljud terviseeksperdid kinnitavad, et mitmete moodsate haiguste üheks põhjuseks on pikaajaline krooniline põletik kehas. Ajalugu ja traditsioonid räägivad, et pohlamarju on rahvameditsiinis kasutatud põletiku vähendamiseks. Samuti on leitud pohlamarjadel tänu suurele antioksüdantide sisaldusele olevat positiivne mõju artriidist tingitud valu leevendamiseks. Antioksüdante on rohkem neis marjades, mille taim on kasvanud puhtas looduses rabajärve ääres.

Pohlad aitavad ennetada südame-veresoonkonna haigusi ja diabeeti

Uhkelt võib nimetada pohlataime ja tema marju supertoiduks! Teadlased on avastanud, et pohlamahlal võib olla mitu ravitoimet. Erinevate uuringute käigus on leitud pohlamahlal olevat südame-veresoonkonda tugevdav ning vererõhku ja veresuhkrut stabiliseeriv toime.

Pohlad on kasulikud hammaste ja igemete tervisele

Parodontiit on mikroobide põhjustatud hammaste tugikudede põletik. On leitud, et pohlad on väga efektiivsed parodontiidi ennetamisel ja ravil. Pohlade antiseptiline toime ja suur tugevate antioksüdantide ning fütotoitainete sisaldus hoiab hambad korras!

Hooli oma tervisest ja harjuta ennast pohlamarju sööma ning tervisest pakatavat pohlamahla vahepalaks nautima!