Eesti aasta toidupiirkonda valitakse selleks, et aidata kaasa kohaliku toidu ja toidukultuuri tutvustamisele. Peipsimaa taotlus oligi hindamiskomisjoni hinnangul kõige põhjalikum kava piirkonna toidutraditsioonide tutvustamiseks nii sise- kui ka väliskülalistele.

Peipsimaa toidupiirkonda kuuluvad nelja maakonna kakskümmend omavalitsust: Ida-Virumaalt Alajõe, Lohusuu, Iisaku, Tudulinna ja Avinurme vallad; Jõgeva maakonnast Mustvee linn, Torma, Kasepää, Saare ja Pala vallad; Tartumaalt Alatskivi, Peipsiääre, Piirissaare, Vara, Võnnu ja Meeksi vallad ning Kallaste linn; Põlva maakonnast Räpina, Mikitamäe ja Värska vallad.

Pidulik tiitli ja rändkahvli üleandmine Peipsimaale toimub 1. mail järgmisel aastal.

2016. aasta on Hiiumaa maitsete aasta ja Kadi Raudsepa sõnul on see näidanud kohalike maitsete elujõudu. „Hiidlased on leidnud selles võimaluse väga jõuliselt ja edukalt oma toitu tutvustada,“ ütles Raudsepp.

Kohaliku toidu tutvustamiseks valitakse alates 2016. aastast Eesti toidupiirkonda, kus toodetud toidule ja mille toidukultuurile pööratakse aasta jooksul suuremat tähelepanu. Koos tiitliga antakse toidupiirkonnale üle ka 1,5 meetri pikkune kahvel. 2016. aastal kannab tiitlit Hiiumaa.