Gastrovõistluse uus nimi ei ole aga korraldajate sõnul mitte tahe end varasemast eemaldad vaid anda uuesti tulnud võistlusele uus hingamine - uus meeskond, uus nimi.

Edukaim "hõbelusika" saaja oli restoran Horisont

Neljapäeva hilisõhtul kuulutas sõltumatu audiitorfirma PricewaterhouseCoopers gastronoomiakonkursi Silverspoon pidulikul auhinnagalal välja selle hooaja võitjad. Kõige enam tunnustusi noppis restoran Horisont võites nii fine dining, parima teeninduse ja parima taimetoidu pakkuja kategoorias.

Parima peakoka tiitli saajateks osutusid Noa restorani kokad Tõnis Siigur ja Mihkel Rand. Casual dining kategooria võitja on Fabrik, parim pererestoran on Saaremaal asuv Go Spa, rahvusköögi kategooria võitjaks tuli restoran Cru, Eesti köögi kategooria võitja on Farm ning parim kohvik on Meistri Café Lyon.

Kuna Silverspooni ellukutsujate südameasi on edendada Eesti kulinaarseid saavutusi, siis annetatakse auhinnagaala piletite müügist 10 eurot iga müüdud pileti eest “Noore koka” fondi. Annetuste abil saab üks andeks noor gastronoomiatalent rahalist toetust, et aidata finantseerida oma õpinguid või kogemuste kogumist välismaal.

Silverspooni konkurssi korraldavasse meeskonda kuuluvad Marje Hallik-Wilson, Joakim Helenius, John Wilson, Mahesh Ramnani ja Anders Hedman. Konkursi patroon on Eesti Gastronoomia grand old man Dimitri Demjanov.