Vottonen ütles menüü esitlusel, et tal on olnud õnne töötada koos paljude tippkokkadega, tänu millele olen omandanud suure hulga erinevaid vaatenurki toidule. “Minu filosoofia, millega toiduvalmistamisele lähenen, on tegelikult üsna lihtne. Maitse on alati esikohal ning soovin kasutada kvaliteetset toorainet, mis on hangitud lähikonnas asuvatelt tootjatelt,“ selgitas Vottonen.

Vottonen lisas, et lennufirmaga leiti kiiresti üks hingamine ning suuri erimeelsusi menüü osas kindlasti ei olnud ning mõlemad osapooled tajusid selgelt, mis on need maitsed ja toidud mis peaksid uues signatuurmenüüs olemas olema. Peakokk mainis, et kaks piiri tal siiski ees olid - esiteks hind ja teiseks toorainete kättesaadavus.

"Ma loomulikult kasutaksin menüüs palju ökotooraineid ja Soome väiketootjate tooraineid, kuid nagu mainisin, siis meil on ees selgelt kulunumber ning lisaks peab meil olema alati see tooraine saadav. Me teeme 500 äriklassimenüüd päevas ning selleks peab alati olema olemas liha, juurviljad, kalad ja nii edasi," mainis peakokk.

Kokku pandi tegelikult neli erinevat menüüd ehk siis igaks aasta jooksul olevaks aastajaks üks. "Kuna minu nimi läheb sellele toidule ja menüüle juurde, olen oma meeskonnaga näinud palju vaeva, et saada tase kõrgeks ja kvaliteet toidul õigeks. Kindlasti ei tohi selle menüü maitse ajas langeda. Käin ise vahel seda menüüd ka testimas," mainis Vottonen.

Väga huvitav oli koka sõnul menüü kokkupanemisel see, et tuli arvestada seda keskkonda, kus toitu süüakse ehk siis lennukis, kus maitsemeeled on hoopis teised kui maapeal asju maitstes. Näiteks on vaja toitu üle soolata, kuna muidu tunduks lennukis toit lame. See on ka põhjus, miks ei saa näiteks lennukis pakkuda Fazeri šokolaadi, kuna see maitseb harjumatult. Samas aga juuakse lennukis palju Bloody Marys'id, sest tomatil on mõnusalt magus maitse lennukis.

Vottonen valiti möödunud aastal esindama Soomet prestiižsel Bocuse d’Or kokandusvõistlusel, mis leiab aset igal teisel aastal Lyonis Prantsusmaal. Tegemist on maailma suurima ja olulisima kulinaarse võistlusega, mis toob kokku 24 tippkokka erinevatest riikidest, et võistelda rahvusvahelisel tasemel. Oma karjääri jooksul on Vottonen töötanud mitmetes Soome tippköökides, teiste seas ka sellistes restoranides nagu D Chez Dominique, Luomo, G.W. Sundmans ning Olo.

Finnairiga lendab iga aasta rohkem kui 9 miljonit reisijat enam kui 80 sihtkohta Aasias, Euroopas ja Põhja-Ameerikas.

Maitsed.ee reisi Soome maksis kinni Finnair.