Esmakordselt 2016 aasta suvel Eestisse jõudnud kala. Klaarsäga on kasvatatakse väga väikese ökoloogilise jalajäljega Hollandi farmis, kus tootmisprotsessides ja tehnoloogiate valikul pööratakse suurt tähelepanu nii kalade heaolule, kvaliteedile kui looduse säästmisele.

Kalad kasvavad stressivabalt kvaliteetses vees, ilma ravimiteta, GMO-vabade söötadega, millest 70% on taimset päritolu. Filee toodetakse farmis koha peal paari tunni jooksul ning jõuab Eestisse jahutatuna.

Klaarsäga filee on valge lihaga, värske ja maheda maitsega. Filee on ilma luudeta, nahaga või nahata ja tugeva koestruktuuriga. Klaarsäga sisaldab 750 mg omega-3 rasvhappeid 100 grammi kohta. Klaarsäga meeldib lastele, on kerge ja tervislik vanematele ja kiire ning lihtne valmistada mitmel moel - praadida, grillida, küpsetada.

Valmistamine:

  • Lõika sägast endale meelepärase suurusegatükid/kuubikud.
  • Vakmista kalatükkidele kuivmarinaad. Haki kõik marinaadi minevad komponendid.
  • Sega kala ja marinaadi komponendid kokku ja jäta seisma 4-5 tunniks.
  • Nüüd aja kala tükid vaheldumise sibularatastega vardasse.
  • Valmista ette salat: Viiluta tomat, puhasta salat. Sega salat kokku ja tõsta taldrikule.
  • Kõige parem maitse tuleb kui grillida säga elaval tulel. Hakkama saab ka klassikalise gaasigrilliga.
  • Maitsesta ja serveeri.