Retsept: Tuuli Mathiesen
Ajakiri Oma Maitse

  • 2-le, valmistamisaeg: 20 minutit
  • 2 dl Veski Mati Tatratangu
  • 4 dl vett
  • 0,5 tl soola
  • 200 g brokoliõisikuid
  • 1 tükeldatud kollane paprika
  • 1 väiksem tükeldatud punane paprika
  • 3 sl oliiviõli
  • 1 laimi mahl
  • 1 sl valgeveiniäädikat
  • 1 sl mett
  • pipart
  • 2 peeneks hakitud šalott-sibulat
  • 10 Kalamata vm tumedat kividega oliivi
  • 50 g röstitud ja tükeldatud Kreeka pähkleid
  • värskeid ürte: till, münt, petersell

Esmalt keeda tatar. Selleks aja vesi koos soolaga keema ja lisa tatar. Lase keema tõusta, alanda kuumust ning keeda kaane all vaiksel kuumusel umbes 10 minutit. Jahuta. Aja kastrulis vesi keema ja keeda veidi väiksemaks tükeldatud brokoliõisikuid 1–2 minutit. Jahuta kiirelt jääkülmas vees. Tõsta kõrvale. Kuumuta paprikatükke pannil oliiviõlis veidi aega, kuni need on veel krõmpsud.

Sega omavahel kastmeks laimimahl, veiniäädikas, mesi ja oliiviõli. Maitsesta soola ja pipraga. Sega tatar sibula, oliivide, brokoli, paprika ja Kreeka pähklitega. Kalla peale salatikaste, sega läbi ja serveeri kohe. Peale puista hakitud ürte.

  • Tatart peetakse küll teraviljaks, kuid taim on sugulane oblikale ja rabarberile
Jaga
Kommentaarid