Fileerimistulemus looduslikes oludes ei pruugi tulla silmale nii kena kui kodus laua taga, kuid kala maitseomadusi see ei vähenda. Vastupidi – kohe pärast fileerimist külmakasti asetatud kala on oluliselt värskem kui see kala, mis päev otsa paadipõhjas vedelenud.

Aega ei võta kogu protseduur kauem kui mõned minutid, seega ei raiska fileerimine oluliselt ka püügipäeva.

Vaata, kuidas fileerida head Eesti kala:

1. Tee sisselõige ümber lõpusekaare kala ninamiku suunas

2. Keera nuga ümber, suunaga kala saba poole ja tee üks pikk lõige pikku kala selgroogu. Katsu seejuures mitte lõigata sisse kala sapipõide.

3. Lõikest tekkinud küljelt eemalda ribid, lõigates suunaga endast väljapoole, vahetult ribiluude alt.

4. Korda sama protseduuri kala teise küljega - pikki selgroogu filee lahti ning ribid fileelt maha.

5. Eemalda kalafileelt nahk. Hoia kala saba poolsest osast fileerimiskahvliga lõike laua kõljes kinni. Nuga tuleks hoida võimalikult naha ligidal, suunaga kahvlist eemale ja sujuvate pikkade lõigetega eemaldage nahk.