06.07.2016, 10:37
Kolmapäevane Gurmee: Võis küpsetatud kammkarp mustjuuresalatiga
Kammkarp on ühte pidi üks ülehinnatumaid ja teisipidi ka üks alahinnatumaid mereande maailmas. Ülehinnatuim, kuna seda valget pehmet lihatükki müüaks meile kui tippgurmeed, samas jääb just tänus sellel kuvandile paljudel see hea roog maitsmata. Alahinnatakse aga selle mereanni toitvust.
FOTO:
Koostisosad:
Restorani Spot chef Martin Oluvere kammkarp mustjuuresalatiga
- Kammkarpe
- Võid
- Soola
- Pipart
- Rohelist salatit
- Kirsstomateid
- Valget redist
- Värsket kurki
- Mustjuurt
- Oliviiõli
Kammkarp, tuleb tunnistada, on kallis tõesti - põhjuse selleks on väga lihtne ja loogiline: karbid kasvavad kaugel ning neid korjatakse sukeldudes käsitsi. Kõik aga mis on käsitöö, ongi kallis. Loogiline. Samas ei tasuks lasta end hinnast häirida ning siiski vahel mõned suured karbid omale koju tuua. Esiteks saate selgeks, kuidas kammkarpe avada, teiseks selle, kuidas neid valmistada ja kolmandaks saate mõnu nende söömisest.