„Lapsed saavad ühiskokkamiselt väga põneva kogemuse – nad näevad, kuidas käib töö koolisööklas, nad tutvuvad meie tervisliku koolilõuna põhimõtetega. Samas õpivad lapsed valmistama lihtsat ja maitsvat einet, millega kasvõi oma pereliikmeid üllatada. Loodetavasti kasvab selle kogemuse läbi paljude laste huvi ka toiduvalmistamise ning naturaalsest värskest toorainest tervislikuma toiduvaliku tegemise vastu – teeme süüa ju samamoodi kui kodudes, lihtsalt suuremates kogustes,“ rääkis Rennig.

„Kokkame koos“ ettevõtmine toimub maikuu jooksul kolmes Harjumaa ja kolmes Tartumaa koolis ühtekokku seitsmel korral. Sügisel plaanib Daily laiendada ühiskokkamise projekti ka teistesse Eesti koolidesse.

Eret Rennig selgitas, et laste kaasamine kaasõpilaste toidu valmistamisse on osa Daily koolisööklate püüdlusest muuta lapsed ja lapsevanemad teadlikumaks sellest, kuidas valmib toit koolisööklas.

„Oleme väga uhked meie sööklates kehtivate rangete toiduohutus- ja kvaliteedistandardite üle, tänu millele valmib meie sööklates toit, mis on tõesti maitsev ja kõrge toiteväärtusega. Näiteks välistavad meie menüüstandardid igasuguste maitsetugevdajaid ja soola sisaldavate maitseainete, erinevate puljongi-, supi- või kastmekontsentraatide ning poolfabrikaatide kasutamise. Meil on väga hea meel, kui lapsed võtavad selle hoiaku ka kodudesse kaasa,“ nentis Rennig.