Selgus, et 5.-6.mail 2017. aastal Tallinna Lauluväljakul esimest korda toimuv mess hõlmab endas 500 eksponenti, 70 000 ruutmeetrit messiala ja kahe päeva peale kokku kuni 100 000 külastajat. Tegemist on nii erialainimestele mõeldud kui koguperesündmusega, mis koondab toiduvaldkonnas tegutsevad ettevõtted, organisatsioonid ja arvamusliidrid, toidualased tegevused ja teadmiste vahetuse ning kultuuriprogrammi üheks terviklikuks kahepäevaseks toidukultuurisündmuseks, mille sarnast Eestis varem korraldatud ei ole. Eesti Toidumess - Sööma! toimub alates 2017. aasta maikuust igal aastal mai esimesel nädalavahetusel Tallinna Lauluväljakul, sissepääs on kõigile tasuta.

Messi peakorraldaja ja Eesti Kulinaaria Insituudi akadeemiku Angelica Udekülli sõnul on Eesti Toidumessi missiooniks anda Eesti rahvale ja külalistele ülevaade Eesti inimeste toidulaua hetkeseisust ja arengutest. “Riigi suurima kulinaarse atraktsioonina on Eesti Toidumess huviväärsus nii meile kui ka väliskülalistele. See on suurepärane võimalus näidata maailmale kõike head ja paremat, mida Eestis toota ja toiduga teha osatakse,” sõnas Udeküll.

Sobiva näitena eestlaste oskuse kohta toitu inspireerival viisil pakkuda tõi ta välja esitlusel ilumeelt ja kõhtu täitnud suupisted ja joogid, milleks olid gastronoomiline sibulapeenar MTÜ Peipsimaa Kogukonnaköögilt, Angelica enda poolt valmistatud maitsed Läänemaa rannametsadest ehk ürtidega marineeritud põdra välisfilee vaarikase põdrasambla ja pohlatolmuga, BioMari ökolimonaad ja Jäämari käsitöö pulgajäätised.

Esitlusel avalikustasid Angelica Udeküll ja Eesti Kulinaaria Instituudi asutaja Dimitri Demjanov pidulikult Eesti Toidumessi kodulehe www.toidumess.ee, kus on aasta pärast toimuva sündmuse kohta asjakohane teave eksponentidele ja külastajatele juba olemas.

Dimitri Demjanov ja Eesti Messide arendusjuht Auris Rätsep allkirjastasid kohapeal koostöölepingu, mille kohaselt tehakse koostööd Bocuse d’Or Eesti kandidaadi valikvõistluse korraldamiseks igal teisel toimumisaastal Eesti Toidumessi olulise teemaosana.