Fakt on aga see, et me ei ole astunud üle selle einela läve, et nautida sisedekoori, me oleme siin ikkagi selleks, et kinnitada keha ja peletada nälg. Valin menüüst päevapraena välja pakutud sealihašnitsli kartulipüree ja salatiga, joogiks juurde keefiri ning vabanen kokku ligi viiest eurost. Sai ja leib on Tommi Grillis tasuta. Puudust tundsin tasuta veest, mida oleks enne lõunat soovinud klaasikese rüübata.

Tommi Grill

Mahaistumise ja toiduserveerimise vahele jäänud viis minutit sisustan ümbruse jälgimisega: sööjaid on palju, kindlasti pealt poolesaja näljase on tulnud keha kinnitama. Inimesi on kõikidest eluvaldkondadest ja vanustest, mööda jalutavad nii sateliittehnika paigaldaja kui maja ülakorrustel toimetavad kunstnikud, nurgalauas istub tuntud ajakirjandusõppejõud. Kõigil on näod naudingus, mis annab lootust heast toidust.

Šnitsel serveeritakse lauda ning koheselt mõistan inimeste rahulolu: toit näeb kaunis välja ning lõhnab väga isuäratavalt. Kuna tegemist on päevapraega, siis ei saa olla kindel, kas samahea kooslus leiab tee lauale ka tulevikus, kuid kiidan kokka: šnitsel oleks küll võinud olla tugevamalt tambitud (peakokast sõber mainib alati, et šnitsel peab olema tambitud suureks nagu peldikupotikaas, siis on õigesti tehtud!), kuid nii paneeringu kui liha enda maitse on imelised - lihaseline, aromaatne ning toob meelde Viini vanalinna.

Tommi Grill

Teised meeldivad üllatused on kartulipüree ning salat. Kartulipüree on tegelikult vist ahjus väga tugevalt hautamist näinud vormiroog, milles aga jahused kartulid purunenud ja moodustunud tükiliseks seguks. Hästi maitsestatud ning hea lisand lihale. Salat on klassikaline porgandi-kapsa salat koore-majoneesikastmega ehk Ameerikamaal tuntud kui coldslaw.

Taldrik saab kiirelt puhtaks, jook peale kallatud ning meel rõõmsaks. Toit on Tommi Grillis hea, päevapakkumine on ka hinna ja kvaliteedi suhte osas väga heal tasemel. Kui aga vaadata einela tavamenüüd, siis seal on hinnad selgelt liiga kõrged. Aga see selleks. Lõunaks sobib Tatari tänava söögikoht väga hästi.

Tommi Grill
* * *

Lõunasöögi hind: päevapraad 3.80, tasuta leib-sai. Kõrvale sai ostetud keefir.

Atmosfäär 5/10
Lõunasöögi maitse 9/10
Lõunasöögi välimus 8/10
Teenindus 6/10
Hinna/Kvaliteedi suhe 8/10

Kokku punkte 36 (võimalikust 50)

Vaata teiste lõunasöögikohtade arvamusi:

  1. Umami 50 punkti. Loe lähemalt SIIT!
  2. Talu&Deli 44 punkti. Loe lähemalt SIIT!
  3. Cafe Lyon 43 punkti. Loe lähemalt SIIT!
  4. Rucola 40 punkti. Loe lähemalt SIIT!
  5. Kolm Sibulat 39 punkti. Loe lähemalt SIIT!
  6. Mimosa 39 punkti. Loe lähemalt SIIT!
  7. Raudtee kohvik-bistroo 36 punkti. Lähemalt loe SIIT!
  8. Platz 32 punkti. Loe lähemalt SIIT!
  9. St. Patrick's 32 punkti. Loe lähemalt SIIT!
  10. Söökla 30 punkti. Loe lähemalt SIIT!
  11. Telliskivi Nr. 15 26 punkti. Loe lähemalt SIIT!
  12. Daily 22 punkti. Loe lähemalt SIIT!