“Külaliste tagasiside on olnud lausa vapustav,” rääkis Eloranta. Siiski lausuvad restoranide esindajad justkui ühest suust, et päris Restoranide Nädala mõõtu festival veel võtnud pole, ent kaks nädalat on veel ees.

“Kuna Vanalinna Toidufestival toimub esimest aastat, siis on mõistetav, et rahvast just hordide kaupa uksest sisse ei murra, ent huvi meie ürituse vastu on selgelt olemas,” rääkis restorani Cru tegevjuht Anneli Tammela.

Festivali eesmärk on eelkõige julgustada inimesi proovima gurmeetoite ja tekitada neis huvi restoranide vastu. Senini on külastajaid olnud seinast seina.

Restorani Kaerajaan juhataja Küllike Tammelaan on aga kindel, et festival kogub alles tuure.

“Oleme täheldanud, et festivali külastavad pigem need, kes käivad ka muidu restoranides uusi maitsenaudinguid proovimas,” lausus Tammelaan.

Restorani Olde Hansa juhataja Aile Laansalu sõnul on ta kohanud ka gruppe, kes on võtnudki endale eesmärgiks festivali jooksul käia läbi kõik viis restorani. “Festival on kindlasti huvi äratanud ja toonud meile külastajaid, kes lihtsalt tänaval mööda minnes poleks osanud meie restorani sisse astudagi,” lisas Laansalu.

Restorani Dominic peakokk Allar Oeselg toob kokkuvõtvalt välja, et esimese korra kohta on Toidufestivalil läinud tegelikult väga hästi. “Tagasiside on olnud siiani ainult positiivne ning me ise oleme festivaliga rahul. Järgmisel aastal tahame festivali kindlasti uuesti korraldada,” sõnas Oeselg.

Tallinna Vanalinna Toidufestivali raames loovad viis peakokka viie nädala jooksul viiest kodumaisest toorainest unustamatuid maitsenaudinguid. Igal nädalal esitab ühe restorani peakokk teistele väljakutseks ühe tooraine, millest tuleb valmistada midagi omanäoliselt erilist. Sellel nädalal on tooraineks vutt.