Ruccola

Olen viimasel aastal olnud suur fänn kõigele, mis asub tsentrumist ja loogikast eemal - olgu selleks siis restoran MerMer või Ööbiku Gastrotalu, mis paiknevad pealinnast kaugel, kuid pakuvad maailmaklassi gastronoomiat. Või käsitööõlled või käsitöömaiustused ja nii edasi. Rucola kuulub samasse gruppi: asub epitsentrist kaugel, kuid kannab endas väga kõrget kvaliteeti, mõnufaktorit ja häid maitseid. Kuidagi ei soovi siin solvata Mutamäge - minu ema ja vanaema on Mustmäelt -, aga hea toidu ja mõnusa einetamise peale mõeldes Mustamägi esisajas meelde ei tule. Paraku.

Teisipäevasel päeval sööb Rucolas lõunat mitukümmend inimest kahel korrusel ning klientide läbivoolavus on suur, leian laua ning tellin päevapakkumised: neid on kaks ehk päevapasta + salat ja päevapitsa. Hellitan end ja premeerin end ka pika sõidu ettevõtmise ees liuatäie carppaccio'ga. Toores liha maitsearvestusse ei lähe, kuid sobib sulnilt päikeseliselt kevadisse päeva.

Ruccola

Lauda serveeritakse klassikaline al dente pennedega suitsulõhepasta ning Parma singiga ja rukkolaga pitsa. Juurde valan omale kraanivett, lõikan paar chiabattaviilu ning tõstan lisataldrikusse mõnusat salatit (kurk, tomat, kappar, oliiv, õli + maitsed). Pasta maitseb imeliselt, isegi seisus, kus lõhet söön ma teatavatel ajaloolistel põhjustel vaid kergsoolasena või gravlax'iks vormununa. Pastat tuleb hammustada, maitsed on selged ning kaste selgelt muna, mitte koorepõhine. Pitsagi ei tagane oma väljanägemisega lubatud maitsest ning viib keele alla. Tõeline Itaalia pitsa ei ole kunagi juustuga kaetud - juust on singi, artitšoki, rukkola ja kõige muu all, marinarakastme peal. Taldrikud tühjenevad kiiresti ning salatile palju ruumi ei jää.

Ruccola

Olgugi, et kohalik "tigedam" kliima nõuab Itaalia maitsete kerget mugandamist (loe - rammustamist), siis Rucolas serveeritu ei maha ei Napolist, ei Milanost. Maksan arve ning avastan, et toolilt on keeruline tõust - aju annab signaali, et kõht oli saabudes kergem ning vaja on teist taktikat püsti tõusmisel.

Ruccola

Kokkuvõtteks kordan veel üle, et Rucolasse tasub sõita - ka kaugemalt kui Kesklinn, ka Viimsist.

* * *

Lõunasöögi hind: 5,9 eurot

Atmosfäär: 8/10
Lõunasöögi maitse: 8/10
Lõunasöögi välimus: 7/10
Teenindus: 8/10
Hinna/ Kvaliteedi suhe: 9/10

Kokku punkte 40 (võimalikust 50)

Ruccola

Vaata teiste lõunasöögikohtade arvamusi:

1. Talu&Deli 44 punkti. Loe lähemalt SIIT!
2. Cafe Lyon 43 punkti. Loe lähemalt SIIT!
3. Kolm Sibulat 39 punkti. Loe lähemalt SIIT!
4. Mimosa 39 punkti. Loe lähemalt SIIT!
5. Platz 32 punkti. Loe lähemalt SIIT!
6. St. Patrick's 32 punkti. Loe lähemalt SIIT!
7. Söökla 30 punkti. Loe lähemalt SIIT!
8. Telliskivi Nr. 15 26 punkti. Loe lähemalt SIIT!
9. Daily 22 punkti. Loe lähemalt SIIT!