Talu&Deli

Teine äärmiselt oluline asi Talu&Deli kohviku adumiseks on selgemalt mõista asukohta, kuhu söögikoht on sisse seatud: nimelt istuvad lisaks yuppi'dele, tudengitele ja loovtöötajatele söögisaalis igapäevaselt lõunatamas ja kohvitamas ka barettide ja kübaratega daamid. See on selgelt eelmise kohviku ehk Teatri Puhveti pärandus ning selge märk sellest, et harjumuse jõudu on väga raske, kui mitte võimatu, murda. Need prouad on harjunud aastaid Teatri Väljakul käima ning seda ei väära ka kohviku nime-, menüü- ja välimusemuutus. Tõeline kvaliteedimärk.

Talu&Deli

Saabudes esmaspäeval kell 13 paiku Talu&Deli kohvikusse lõunat nautima, avastan end täielikus rahvaste Paabelis: kolmes reas lauad on täis inimesi, kes naudivad lõunat ning lobisevad häälekalt, elu annavad kohvikule juurde ka pidevalt ringi siiberdavad kaunid ettekandjad, kellel on silmi ja küsimusi, abikätt kõikidele. Teenindamata ei jää keegi. Meenub sipelgapesa.

Talu&Deli

Menüüst valin lõunaks veiselihahautise juurviljade ja kartuli-selleri püreega. Taldrik, mis peaaegu koheselt laud rändab on rikkalikult kaetud ning aurab väga kutsuvalt. Juurde saab ise endale serveerida kannuvett, leiba ja sai.

Usutavasti ei lange tase ka teiste päeva- ja regulaarmenüü toitude osas, sest see, mida maitsen on jumalik - veiseliha on pehme kui sai ja laguneb puutel, seller ja kartul sobivad püreeks ning kaste ühendab need kaks - taimese ja loomse - ühtseks buketiks. Taldrik tühjeneb kiiresti ning nõude kolisedes. Seda isegi situatsioonis kui hommikusöögist on möödunud vaid mõni tund.

Kahju on vaid sellest, et ei saanud maitsta teisi sellel päeval pakkumisel olnud toite. Meeleolu on pidevalt kõrgel, sest palju sööjaid tähendab head sööki, hea söök tähendab sagimist ja sagimine seda, et kõikidel on hea meel. Elav ring.

Talu&Deli

* * *

Lõunasöögi hind: 4,7 eurot

Atmosfäär: 8/10
Lõunasöögi maitse: 9/10
Lõunasöögi välimus: 8/10
Teenindus: 9/10
Hinna/ Kvaliteedi suhe: 10/10

Kokku punkte 44 (võimalikust 50)

Talu&Deli

Vaata teiste lõunasöögikohtade arvamusi:

1. Cafe Lyon 43 punkti. Loe lähemalt SIIT!
2. Kolm Sibulat 39 punkti. Loe lähemalt SIIT!
3. Mimosa 39 punkti. Loe lähemalt SIIT!
4. Platz 32 punkti. Loe lähemalt SIIT!
5. St. Patrick's 32 punkti. Loe lähemalt SIIT!
6. Söökla 30 punkti. Loe lähemalt SIIT!
7. Telliskivi Nr. 15 26 punkti. Loe lähemalt SIIT!
8. Daily 22 punkti. Loe lähemalt SIIT!