Ruumi lahendus on väga mugav ja hea ka toidu kättesaamiseks: ühes ruumi servas on pikk lett, mille taga seinalt saab lugeda menüüd ning pikast tirinate ja marmiitide rivist leitakse taldrikule just sinu tellitud roog. Joogid ja magustoit asuvad eraldi "köögisaartel", maksmine toimub kolmandas, autentset 80date selvehalli kassat meenutavas letis.

Kella 12 paiku sööb Sööklas ligikaudu 15 inimest ning pidevalt voorib uusi kliente juurde. Arusaadav ka ... hinna on vägagi mõnusad, teenindus kiire, koht hubane ning mis veel oluline - parkimine tasuta.

Tellin letist omale lõunakomplekti, mis koosneb praest, magustoidust ja joogist. Esmaspäevane lõunaroog on makaroni-vorstiroog sooja kastmega ning kahe erineva salatiga - värsked kapsa ja peedi salatid. Magustoiduks valin ahjuõunte-saiavormi kohvipiima ja marjadega ning joogiks klaasi keefiri.

Makaronirooga serveeritakse küll palju, kuid selle roa välimus ja maitsed ei pürgi kindlasti liiga kõrgele: makaronide ja vorsti suhe roas on 1/10, roog on üsna maitsetu ja nõua palju pipra/soolaga timmimist. Päeva päästab aromaatne kaste, kuid punkte läheb tugvalt kaotsi salatite tõttu. Kapsasalatisse on lõigatud suured sibularattad, mis üllatavad oma teravusega. Peeti toorena salatiks riivides jääb salatile alati väikene mulla maitse ning peedi rustikaalne mekk ei lisa punkte.

Päeva päästab selgelt Söökla magustoit, mis on välimuselt kodune, kuid maitsetelt tippköökide vääriline: ahjuõun ja kohvipiim lisavad sügavust ja põnevaid nüansse, marjad värskust ja sai tummisust. Soovitan kasvõi selle magustoidu pärast Tondile sõita.

Veel üks siinkirjutajale oluline nüanss on keefiri serveerimiseks pakutava mensuuri suurus: tavaliselt väljastatakse joogi kallamiseks väikene 150ml morsiklaas. Söökla siin ei koonerda ning head piimatoodet saab valada vaba käega 0,33L klaasi. Kiitus selle eest.

Kokkuvõtteks peab ütlema, et Söökla on väga hea koht lõunate söömiseks - hinnad on mõistlikud, portsjonid suured, kliente võetakse alati vastu naetatusega ja saadetakse ära tagasikutsuvate silmadega. Enamus toidudki on tugevalt üle keskmise nii maitse, toitvuse kui aroomide poolest.

Kahjuks aga dikteerivad Maitsed.ee lõunasöögitesti reeglid ka tulemuse: meil on plaanis maitsta lõunapakkumisi või nende puudumisel restorani lõunaks kõige söödavamat einet. Esmaspäevane makaroni-vorsti roog ei olnud oma tasemelt aga Söökla üldist maitsebuketti väärt.

* * *

Lõunasöögi hind: 4,5 eurot

Atmosfäär: 7/10
Lõunasöögi maitse: 5/10
Lõunasöögi välimus: 5/10
Teenindus: 8/10
Hinna/ Kvaliteedi suhe: 5/10

Kokku punkte 30 (võimalikust 50)

Vaata teiste lõunasöögikohtade arvamusi:

1. Kolm Sibulat 39 punkti. Loe lähemalt SIIT!
2. Mimosa 39 punkti. Loe lähemalt SIIT!
3. Daily 22 punkti. Loe lähemalt SIIT!