Kohale jõudes saab parkida auto hoovi, kus õnneks kohti jagub — olles seal varem paar korda käinud, siis on varnast võtta teadmine, et parkimiskoha leidmisega võib olla kitsas ja autole tuleb leida koht kaugemal, kuid eks paar sammukest pärast einet tuleb ainult kasuks. Kunagi varem seal söödud õhtuse pardisalati ja lõunase lõheroa põhjal on ootused eelolevaks maitseelamuseks väga kõrged.

Enne restorani sisenemist hakkab õues silma grill, mis suitseb mõnusalt, levitades ahvatlevat aroomi ja kuna sel päeval on lõunapakkumiseks just grillitud kana bataadihalgude ja jogurtikastmega, siis paneb see suu vett jooksma…

Mimosasse minekuks peab kindlasti broneerima laua, sest koht pole ülearu suur ja populaarsustki on kogutud üksjagu. Eks tipptunnuvälisel ajal on mõnevõrra rahulikum. Telefoni teel sai palutud reserveerida laud vaiksemas nurgas, mitte päris all ukse ees. Kohale jõudes võtavad vastu viisakad ja sõbralikud teenindajad, kes juhatavad meid üles väiksesse tuppa, kuhu mahub viis-kuus lauda. Olgugi et jõudsime sinna kl 14-ks ehk hilislõunaks, on tuba rahvast täis.

Lõunasöök saabub krapsaka teenindaja jutu saatel — et mis see ikka täpselt on, lisaks pakutakse kõrvale mõnusat sepikut. Ausalt öeldes on sepik nii hea, et ainuüksi selle pärast tasub sinna sööma minna! Joogiks valin rohelise tee.

Liha tundub esmapilgul olevat liiga palju ja muud vähe, kuid kanafilee kergitamisel vaatab sealt vastu kena kogus bataadihalukesi. Head isu!

Tundub, et kanaliha pole otse grillilt tulnud või oli tee teisele korrusele liiga pikk, aga see on veidi jahtunud. Maitse on väga hea, kuid liha on tiba kuivavõitu, seevastu jogurtikaste on mahedalt terav ja sobib valatult magusa bataadiga. Kastet kipub väheks jääma ja küsin poole peal juurde — tuuakse kena portsuke kastmekannus ja kõik on jälle hästi.

Interjöör on hubane ja romantilise hõnguga. Põnevad tundusid kaks kummalgi pool otsas asuvat toakest, kuhu seekord ei õnnestunud istuma saada, aga ehk järgmisel korral. Atmosfäär on kindlati mõnusam õhtul, sest siis aetakse juttu vaiksemal häälel — lõunasöömised kolleegidega kipuvad olema lärmakamad ja kuna lauad on üsna lähestikku, siis võib see veidi väsitavalt mõjuda.

Kodulehel on kirjas, et Mimosa eesmärgiks on olla kodune ja soe koht, kuhu alati on rõõm tagasi tulla, sõbralik teenindus, maitsev kaasaegne Eesti köök jne — sellega võib täitsa nõus olla ja loodevasati saab ka grill grillihooaja edenedes õige kuumuse sisse ning liha saab mahlasemaks küpsetatud. Muuseas, soojal ajal saab süüa ka suures hoovis või terrassil ning siis on seal kindlasti mõnus nautida ka pokaalike mimosat. Ootan sooja kevadet, et sinna tagasi minna, sest vahelduseks on selline “väljasõit” päris ergutav ja inspireeriv!

Ja nüüd hinnang konkreetse lõuna järgi:

Lõunasöögi hind: 5,5 eurot pluss roheline tee 2 eurot

Atmosfäär: 8/10
Lõunasöögi maitse: 6/10
Lõunasöögi välimus: 8/10
Teenindus: 9/10
Hinna/ Kvaliteedi suhe: 8/10

Kokku punkte 39 (võimalikust 50)

Vaata teiste lõunasöögikohtade arvamusi:

1. Kolm Sibulat 39 punkti. Loe lähemalt SIIT!
2. Daily 22 punkti. Loe lähemalt SIIT!