“Olen tänini vihane, et tahtsin noorukina muuta end kellegiks, kes ma ei ole. Filmiga oli mul soov uurida, miks see nii juhtus,” lausus filmis rootslannast rezhissöör Sanna Lenken. “Mul oli sügav soov uurida, mis teeb tänapäeva ühsikonnas lapse ja noore sirgumise nii raskeks, et tal on tunne, et peab vastama ideaalile ning teda hinnatakse selle järgi, kuidas välja näeb, mitte, kes ta on.”

Filmi levitaja, Menufilmid juhi Anu Veermäe-Kaldra sõnul on film teemast, mis täna ühiskonda puudutab, kuid lisaks on tegu hästi tehtud ja festivalidel hinnatud mängufilmiga, mis nüüd jõudnud Eesti kinodesse. Film on saanud Göteborg–i filmifestivalilt parima põhjamaade filmi auhinna ning lisaks Berliini filmifestivali Hõbekaru.

Filmi keskmes on perekond, kus sirgumas kaks õde. Noorem õde Stella on astumas põnevasse teismeikka kui ta avastab, et tema suur eeskuju ja vanem õde Katja varjab söömishäiret. Aegamisi kisub tüdruku haigus perekonna lõhki. See on soojuse, sügavuse ja huumoriga tehtud lugu armukadedusest, armastusest ja reetmisest.

“Minu väike õde” on Rootsi ja Saksamaa koostööfilm aastast 2014, pikkusega 1h ja 35 minutit, rootsi keeles koos eesti- ja venekeelsete subtiitritega. Rezhissööriks Sanna Lenken, osades Rebecka Josephson, Amy Deasismont, Annika Hallin, Henrik Norlén, Maxim Mehmet.

Film linastub alates 19. jaanuarist Tallinnas Kinos Artis, Apollo Kino Solarises ja Kinos Sõprus.

PROBLEEMFILM "Minu Väike Õde" ("Min lilla syster", 2015)
IMDB reiting: 7,0/10

Žanr: Draama
Riik: Rootsi

Lavastaja: Sanna Lenken
Stsenarist: Sanna Lenken
Näitlejad: Rebecka Josephson, Amy Diamond, Henrik Norlén

Vaata toidudokumentaalfilmi "Kõrini" treilerit: