19.01.2016, 11:38
NÄDALA LIHANIPP: Kuidas kontrollida liha küpsusastet?
Lihaekspertidega rääkides rõhutavad nad kõik kui ühest suust, et liha õigeks küpsetamiseks ei trumpa kogemust üle mitte miski - ajaga saab selgeks, kuidas liha valmib ning kogemusega lihakokk oskab nii katsumisega, kui silmaga vaatamise kaudu öelda liha küpsusastme. Kuid kuidas saaks algaja teada kaua tuleks veel liha pannil või ahjus hoida, et saavutada soovitav küpsus?
FOTO:
Kõigele siin maailmas on lahendus, nii ka sellele väikesele murele: nimelt on pannil küpsev liha ju lihas, mis reageerib kuumusele sarnaselt nagu inimese lihas pingutusele - pingutamata olekus on lihas pehme ja muditav, pingeolekus aga tugev ja "raudne".
Selleks, et saada teada, mis küpsusastmes on pannil olev liha, tuleb mõnda inimese kehas olevat lihast õigesti pingutada. Selgub, et just pöialt liigutav lihas reageerib pingutusele antud kontekstis õigesti.
Vaata, kuidas kontrollida oma liha küpsusastet?
Allikas: Lifehack.org