• Uuringud on näidanud, et D-vitamiini puudus on üks tugevamaid depressiooni põhjustajaid. D-vitamiini saab inimene päikesevalgusest, talvisel ja pimedamal ajal aga lisapreparaatidest või ka tsitruselistest.
  • Tasuks süüa seleeniumi-rikkaid toite: Jällegi pöördume uuringute poole, mis ütlevad, et on leitud seos selle mineraali vähesuse ja depressioonitunde vahel. Hea on aga see, et seleniumi sisaldavad väga paljud tavalised toidud: oad ja läätsed, erinevad mereannid, tailiha ja pähklid.
  • Süües toite, mida mainisime eelmises punktis, saab keha ka aineid, mis tõstavad ajus serotoniini taset ning läbi selle nii tuju kui ka ajutegevuse aktiivsust, mis omakorda jälle aitab halbadest mõtetest üle olla.
  • Lisaks tasub tarbida beeta-karotiini ja E- ning C-vitamiine. Need antioksüdandid tõstavad samuti keha talituste kvaliteeti ning parandavad tuju.
  • Kõige olulisem on hea tuju tekitamise aspektist meie kehakaal - kui kehakaal on normaalne, siis toimivad õigesti kõik meie kehalised funktsioonid ning tuju ei lange. Siit jõuame ka otsapidi spordini: kui kehakaal on normis, suudame paremini liikuda ja spordist lugu pidada. Sport aga vaigistab hingevalu paremini kui rohud.
Aga jõuame nüüd tagasi toiduni ehk mida täna süüa, et tuju oleks parem: 8 toitu, mis aitavad koheselt tuju tõsta ning hoiavad meeleolu kõrgel.

KALKUN
Kõik taised ja väherasvased lihad on head depressiooni vastu, kuna sisaldavad palju head proteiini. Kalkun on aga ekseptsionaalne, kuna sisaldab ainet nimega trüptofaan, mis omakorda tõstab ajus serotoniini-tasemeid ja sellega koos tuju.

KREEKA PÄHKLID
Kõik pähklid on head küllastumata rasvade ja proteiinide allikad, Kreeka pähklid aga sisaldavad veel tugevalt Omega-3 rasvhappeid, mis aitavad kaasa üldisele aju heale tööle.

RASVANE KALA
Kõik rasvased kalad - lõhe, tuunikala ja nii edasi - sisaldava samuti palju Omega-3 rasvhappeid, mis on head aju tööle. Lisaks on need ained ka head südamele ja veresoonkonnale.

VÄHERASVASED PIIMATOOTED
Jogurt, piim, keefiir ja nii edasi sisaldavad väga palju häid proteiine, D-vitamiine ja kaltsiumi. Ühed proteiinid ehk pepsiidid on head aju tegevusele, mis omakorda vähendab tusatuju.

TERAVILJAD
Kiudaine ja süsivesikurikkad teraviljad on väga head tujutõstjad. Täisteraleivad, pruun riis, nisupasta - kõik aitavad vähendada halba meeleolu.

ROHELINE TEE
Roheline tee on äärmiselt rikas antioksüdantide poolest, kuid tee depressiooni vähendav mõju tuleb aga tees sisalduvast aminohappest nimega teaniin. Roheline tee ongi üks paremaid depressiooni alandajaid, kuna aminohapete omandamine on kiire.

KURKUM
Paljudes Aasia ja India karrides sees olev kurkum on tõeline "eluvürts", kuna aitab tõsta tuju ning hoida meeleolu kõrgel ka pikema aja jooksul.

TUME ŠOKOLAAD
Tume šokolaad aitab tõsta taas serotoniini taset ajus ja rahustab veresoonkondi - mõlemad tingimused parandava meie tuju ja enesetunnet.