Retseptis kasutasid pruulijad kokku enam kui poolttosinat erinevat maitseainet, nende hulgas loomulikult ka džinnile tema loomuomase maitse andvat kadakamarja. Samuti apelsinipulbrit, koriandrit, leedripuu õisi ja veel ühte-koma teist.

Tehnoloogiliselt läksid pruulijad aga ajas tagasi ning kasutasid vanu tehnoloogiaid õlle valmistamiseks: nimelt asendasid nad täna õlle filtreerimiseks kasutatavad metallsõelad hunniku kadakaokste vastu, mis annab lisamaitset kodu virdele. Kadakaokstest õlle läbifiltreerides valmistati vanasti ka Soome ja Eesti õllesid ehk sahti't ning koduõlut.

Teine huvitav tehnoloogia, mida pruulijad kasutasid, oli enne vee kasutamist õlle tootmisel selles kadakakoori üleöö leotada - jällegi annab maitsestatud vesi õllele tugevamat maitset, aga ka tumepruunikat värvi.

Õlle stiiliks valiti sour beer ehk otse tõlkes hapu või hapendatud õlu, milles hapukuse saavutamiseks lisati õllesse keemisel jogurtit ning hiljem fermenteerimiseks loomulikku sour beer pärmi, mida kasutatakse palju Madalmaades õllede kääritamiseks.

Džinn-tooniku maitseline õlu fermenteeritakse metallvaatides ning villitakse kuu-pooleteise pikkuse käärimise järel omakorda kuueks kuuks vanadesse konjakivaatidesse laagerduma.

Vaata, kuidas maailma kolm kuulsat käsitööõlletootja pruulivad džinn-tooniku õlut: