Taimetoidu poole pöördumisel ning lihast loobumisel on aga ka teatav hedonistlik vaatenurk: ka vaid juurikatest ja lihatust toidukraamist on võimalik küpsetada meelierutavaid ja maitsebuketti avardavaid roogasid. Taimetoit ei ole vaid salat või puder, natukene uurimist kokaraamatutest ja targematelt inimestelt ning saate aru, et taimedest on võimalik luua pidusööke. Kergeid ja tervislikke pidusööke, mille järel on soov pigem minna jooksma, kui kušetile kägarasse.

Selleks aga, et anda start mitmekesisemale toitumisele on lihtsaim viis minna mõnda läbikatsetatud restorani. Täielikult lihale embargo pannud veganid on oma kodulehel vegan.ee koondanud kokku kõik Eesti restoranid, kus on võimalik nautida väga head taime- ja vegantoitu. Uurige järele, kuhu tasub minna!

"Veganina võib olla raske leida söögikohta, mis pakuks täisväärtuslikku taimetoitu. Paljud restoranid pole teadlikud, mida sõna vegan õigupoolest tähendab. Alati on mõistlik teenindajale seletada, mida see sõna tähendab ning loetleda täpselt üles kõik toiduained, mida vegan oma toidu sisse ei soovi. Sageli võib sellest hoolimata toit sisaldada midagi ootamatut — näiteks lihapuljongit või austrikastet, millest teenindaja teadlik pole. Seetõttu tasub paluda teenindajal köögist järele uurida, mida toit sisaldab," vahendab vegan.ee.