KIIRE ÕHTUSÖÖGI SOOVITUS: Täiuslik fish'n'chips väärtustab head kala ja mõnusalt krõbedaid kartuleid
Brittide kõige kuulsam gastronoomne lisand maailma toidukultuuri on loomulikult nende kuulus Fish'n'Chips ehk kala ja kartulid, mis said üle kogu saare kuulsaks 19. sajandi teisel poolel, kui ootamatult sattusid kokku tööstusliku kalapüügi algus ning väljaarenenud raudteevõrk üle Inglismaa.

Koostisosad:
Täiuslik fish'n'chips väärtustab head kala ja mõnusalt krõbedaid kartuleid
- Valge kala fileed
- Kartuleid
- Päevalilleõli
- Õlletaigent
- Jahu
- Meresoola
- Suhkurt
- Musta pipart
- Allikavett
Teisisõnu sai selle ajal algust suurema mahuline kalapüüdmine, mis viis kala hinnad alla ning lai raudteevõrk lubas selle kala kiirelt üle kogu saareriigi toimetada. Olgugi, et vedelas taignas friteeritud kala retsept pärineb tegelikult 16. sajandi juudiköögist, mille tõid Inglismaale juutidest põgenikud Portugalist ja Hispaaniast, tegid just britid sellest toidust oma tänavaroa.
Kala ja kartulid ehk fish'n'chips on õigesti valmistades ja värsket toorainet kasutades äärmiselt maitsev roog õlle kõrvale või niisama lõuna- või õhtusöögiks. Kala peab olema äärmiselt värske, tainas valmistatud kas karboniseeritud õlle või mulliveega ning kartulid krõbepruunid.
Vaata videost, kuidas ChefSteps'i kokad seda maailmakuulsat toitu valmistavad: