Parem on, kui saate need asendada vanaema jääkapist võetud koduaiamaasikatega või miks mitte kodumaise moosiga. Hooajalisus on tihedalt seotud ka kodumaisusega - kõige ideaalsem on muidugi, kui kasvatate oma porgandid-kartulid ise.

Kuid ka meie kodumaine põllumajandus on väga heal järjel ja tegelikult on võimalik läbi terve talve osta kodumaised juur- ja puuvilju. Kodumaise eelis on esmalt muidugi see, et need viljad ei ole läbinud pikka transporditeed, mis tingiks vajaduse rohke säilituskeemia järele. Tähtis on, et meie kodumaised põllusaadused sisaldavad üldjuhul võrreldes sissetooduga vähem nn halba keemiat – pestitsiidide ja väetiste jääke. Nii et uurige alati pakendeid ja silte kauplustes – uurige, kust on pärit tomatid, oad, kapsad ja muu.

Mahe köögi- ja teraviljade ning Eestis kasvavate puuviljade valik on poodides üsna esinduslik ning nende saamiseks ei pea alati minema isegi mitte mahepoodi. Mahe on tavaliselt hästi märgistatud, ei tohiks tekkida küsimust, et mis on lihtsalt kodumaine ja mis on mahetoode. Mahe on eriti kasulik lastele, sest nemad on veel tundlikumad toidu suhtes kui meie. Kuid miks just mahetooted? Sest mahepõllumajanduses ei tohi kasutada sünteetilisi väetisi ega taimekaitsevahendeid, mis kahjustavad meie organismi.