ÜRO Toidu- ja Põllumajandusorganisatsiooni andmetel kasutavad 80% maailma riikidest oma toidus erinevaid putukaid, süües ligikaudu tuhandet erinevat liiki. Toiduks putukaid tarvitavate inimeste arv kasvab igal aasta, selle taustal ka huvitavad pakkumised.

Nimelt on võimalik 2004. aastal Tais Udon Thanis asutatud firma Thailand Unique kaudu interneti kaudu tellida omale toiduks mitmesuguseid putukaid ning nendest valmistatud tooteid. Abielupaari Graeme Lee Rose ja Warunee Rose poolt rajatud väike tehas pakub Aasia suurimat valikut söödavatest putukatest.

Väikese tehase seinte vahelt tuleb väga eriilmelisi tooteid: näiteks pakutakse kuivatatud ja soolatud snäkke sipelgatest, saagopalmi ritsika vakladest ja rohutirtsudest. Valikus on ka erinevate ritsikate ja putukate kuivatatud kehadest tehtud jahud, mida lisada pannkoogi- või torditaignate hulka. Magusalembesed saavad osta šokolaadiga kaetud skorpione, ritsikaid ja vaklu.

Kuulsaim turundustarkus ütleb, et kõik on pakendamise küsimus. Putukate puhul on see aga eriti tähtis ning Thailand Unique on tabanud oma brändiga naela pea pihta - putukad ei tundu hirmutavad, pigem kutsuvad katsetama.

Kui loetud jutt tekitas huvi, tasub kindlasti Thailand Unique putukavalikuga tutvuda.