Hõrk risoto suitsulõhe ja maapirniga
Koostisosad:
BBQ-lõhe
- 200 g lõhe
- sool
- pipar
- 0.5 tl sidrun
Maapirnipüree
- 1 tk suur sibul
- 5 tk maapirnimugulat
- 1 sl õli
- 2 sl võid
- 3 dl vett
Risoto
- 15 ml võid
- 15 ml õli
- 0.5 tk peeneks hakitud porrulauku
- 1 tk peeneks hakitud varsselleri vars
- 300 g risotoriisi
- 125 ml kuiva valget veini
- 1 l kalapuljongit
- 200 g maapirnipüreed
- 200 g värsket suitsetatud BBQ-lõhet
- 0.5 tk tšillipipra kauna
- 125 g Parmesani
- rohelist sibulat
- värsket tüümiani
BBQ-lõhe (valmistusaeg umbes 20 min)
Fileeri lõhe ning suitseta barbeque-ahjus, kasutades tamme- või pöögilaastu.
Maapirnipüree
(valmistusaeg umbes 15 min)
Valmistamine
Koori ning haki maapirnid ja sibul. Kuumuta poti põhjas õlis maapirnikuubikud, kuni need muutuvad kuldpruuniks. Lisa sibul ja või, kuumuta veel veidi. Vala segule peale vesi ja keeda umbes 10 minutit, kuni maapirnid on pehmed. Püreesta saumikseriga.
Risoto (valmistusaeg umbes 20 min)
Valmistamine
Sulata poti põhjas või ja õli ning kuumuta porru ja varsseller. Lisa risoto ja sega paar minutit, kuni riisiterad muutuvad läbipaistvaks. Lisa kuumust ja vala juurde vein, sega jätkuvalt. Nüüd hakka ühe kulbi kaupa lisama kalapuljongit samal ajal pidevalt segades. Lase igal kulbitäiel enne järgmist sisse imenduda (kuni riis on al dente).
Lisa maapirnipüree, sega. Lisa tükeldatud BBQ-lõhe ja pool hakitud tšillipiprast ning sega kergelt. Eemalda risoto pliidilt ja lisa Parmesan, sega pidevalt. Lase seista 2 minutit kaane all. Tõsta risoto eelsoojendatud taldrikule. Kaunista tšillipiprarataste, rohelise sibula ja tüümianiga. Serveeri kohe, et säiliks kaunis tekstuur.