Kuskussisalat
Koostisosad:
- 200 g kuskussi
- 600 ml vett
- 1 tk kanapuljongikuubik
- 4 sl margariini
- 400 g konserveeritud kikerherneid
- 170 g konserveeritud maisi
- 4 tk röstitud paprikat
- 300 g kirsstomateid
- 110 g pehmet koorikuta kitsejuustu
- 6 sl oliiviõli
- 5 sl kikerherneste konservi vedelikku
- 2 sl värskeid tüümianilehti
- 0.5 tk sidrunit
- värskelt jahvatatud musta pipart
Valmistamine:
Lõika puhastatud paprikad sektoriteks, määri käte vahel mõlemalt poolt kergelt õliga kokku, aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 190 kraadi juures 20 minutit. Lase jahtuda ja koori nahk.
Vala kuskuss kaussi, sinna peale keev vesi ja Knorr Bouillonette. Lase 5 minutit kaane all paisuda. Seejärel sega hulka 3 spl margariini, kuni see on ühtlaselt lahustunud, ja lase natuke jahtuda. Lisa kikerherned ja mais, sega läbi ning tõsta segu taldrikutele.
Lõika kirsstomatid pooleks ja prae neid 1 spl margariiniga, lõikepind vastu panni, keskmisest kõrgemal kuumusel umbes 2 minutit.
Laota kuskussi segule grillitud ja ribadeks lõigatud paprikad ja praetud kirsstomatid.
Kastmeks sega kannmikseris või köögikombainis omavahel pehme kitsejuustumääre, oliiviõli ja kikerherneste vedelik. Maitsesta musta pipraga. Nirista kaste salatile. Peale pigista mõned tilgad sidrunit ja puista üle värskete tüümianilehtedega.