14.09.2015, 10:28
Roheline salat kalkuniliha, kapparite, köögiviljade ja koduse aioliga
FOTO:
Koostisosad:
Salat
- 400 g kalkunirinnafileed
- 2 sl vedelat mett
- 2 sl köömneid
- 2 sl Dijoni sinepit
- soola, pipart
- 50 g kappareid
- 4 sl rohelisi ube
- soola
Kaste
- 75 g majoneesi
- 1 tl Worchesteri kastet
- 0.5 tl valge veini äädikat
- 2 tk küüslauguküünt
- 1 sl sidrunist pressitud mahla
- mett või granadillisiirupit
- soola, pipart
Marineeritud kalkuniliha valmistamiseks lõika rinnafilee viiludeks. Sega omavahel mesi, köömned ja sinep ning maitsesta. Pane kalkuniliha vähemalt paariks tunniks marinaadi, seejärel pruunista pannil, maitsesta soola ja pipraga ning pintselda marinaadiseguga veel korra üle. Küpseta rinnafileed ahjus 180 kraadi juures 15–20 minutit.
Kastme valmistamiseks purusta küüslauguküüned ning sega kokku ülejäänud ainetega. Maitsesta mee või granadillisiirupi ning soola ja pipraga. Friti kappareid kergelt, seejärel laota need küpsetuspaberiga ahjuplaadile ning küpseta 180 kraadi juures 15–20 minutit.
Keeda ube mõni minut kergelt soolaga maitsestatud vees, nõruta. Aseta taldrikule oad, salatilehed, viilutatud kalkuniliha, kapparid ja kaste.