14.09.2015, 09:21
Lammas kitsejuustuvahu, karamellistatud tomati ja peedikastmega
FOTO:
Koostisosad:
- 500 g lambakintsu
Puljong:
- 1 l vett
- 2 tk sibulat
- 2 tk porgandit
- 4 tk küüslauguküünt
- 4 tk kadakamarju
- 10 tk terapipart
- 1 tl kuivatatud tüümiani ja rosmariini segu
- 1 tk meresoola
Karamellistatud tomat:
- 1 tk tomat
- 1 sl suhkrut
Peedikaste:
- 100 g peeti
- 1 tl äädikat
- vürtsköömneid
- soola
- suhkrut
Kitsejuustuvaht:
- 40 g kitsejuustu
- 5 g mett
- 40 g jogurtit
Valmistamine:
Pane lammas koos maitseürtide ja köögiviljadega ahjupotti ning küpseta praeahjus 55 kraadi juures terve öö (umbes 10 tundi). Sega omavahel läbi kitsejuust, jogurt ja mesi, et tekiks ühtlane mass, ning vahusta mikseriga, kuni tekib kohev kreem. Riivi potti peet ja pane koos äädikaga keema. Keeda peet pehmeks, purusta saumikseriga ning lisa kastme jaoks lambast järele jäänud puljongit. Maitsesta maitseainetega. Lõika tomatist sektorid. Sulata pannil suhkur, pruunista selles mõni sekund tomatit ning tõsta seejärel kiirelt pannilt.
Serveerimisel aseta õhukesed lambaviilud taldrikule, pane vahele kitsejuustukreem ja tomatid ning kalla üle sooja peedikastmega.
Head nautimist!