14.09.2015, 10:55
Täidetud põrsakoodirulaad
FOTO:
Koostisosad:
Põrsakoot
- 1 tk põrsakoot
- veidi rosmariini
- veidi apelsinikoort
- salveid
- mõned loorberilehed
- õli
- soola ja pipart
Täidis
- 2 tk hakitud sibulat
- 100 g hakitud kevadkogritsat vm metsaseent
- 2 tk peeneks hakitud küüslauguküünt
- tüümiani
- mõni viil tükeldatud pekki
- soola ja pipart
Valmistamine:
Purusta rosmariin, apelsinikoor, salvei ja loorberilehed koos õli ning soola ja pipraga. Lõika põrsakoot pikuti lahti ja trimmi liha liblikfileeks, et tekiks ühtlase, paarisentimeetrise paksusega ruut, mille suurus on 30 x 30 cm. Määri lihale ürdisegu ning jäta mõneks tunniks marinaadi.
Prae kõik koostisained koos läbi ja maitsesta. Aseta täidis põrsalihast tehtud liblikfileele, keera liha rulli ja seo küpsetusnööriga tugevaks vorstiks (läbimõõt 7–8 cm). Aseta vaakumkotti, kuhu lisa veel veidi tüümiani ja võid. Aseta sous-vide’i ahju 58 kraadi juurde umbes 4 tunniks. Võib valmistada ka auruahjus 60 kraadi juures või asetada tavaahjus küpsetades alla veekauss. Prae enne serveerimist grilli peal üle, et saaksid krõbeda kooriku.