Soojenda ahi 200 kraadini, aseta ahju plaat, millel on küpsetuspaber, ja lase sel kuumeneda. Riivi juust (Silja Luide: kasutasin krõpsude valmistamiseks vähemalt 24 kuud laagerdunud juustu Džiugas Delicate) ja laota lamedate ringidega küpsetuspaberile, jättes väikesed vahed sisse. Aseta küpsetuspaber kuumutatud küpsetuspaberile ja küpseta ahjus 200 kraadi juures u 2 minutit, kuni juust sulab. Võta ahjust välja, eemalda küpsetuspaber plaadilt ning jäta krõpsud sellele jahtuma ja tahenema.

Juustukrõpse võib nautida suupistena, samuti sobivad need hästi igasuguste püree­suppide ja risotode lisandiks.


Pasta mereandidega (neljale)

Keeda pasta pakendi juhiste järgi ja nõruta. Kui kasutad lõhet, eemalda nahk ja lõika kala tükkideks. Kurna krevetid või vähi­sabad. Haki tomatid tükkideks ja küüslaugu­küüs peeneks. Aseta tomatitükid, vein, tšilli­helbed ja küüslauk pannile ning kuumuta keemiseni. Lisa pannile lõhetükid, kata pann kaanega ja kuumuta madalal kuumusel, kuni kala on läbi küpsenud (u 3 minutit). Juhul kui kasutad krevette või vähisabasid, lase veinil lihtsalt pannil ilma kaaneta mõni minut podiseda, lisa seejärel mereannid ja sega läbi. Sega hulka ka hakitud petersell ja pasta. Serveerimisel riivi peale juustu.

Retseptide autor: Silja Luide