Valmistamine:

Haki sibulad peeneks ja prae pannil keskmisel kuumusel, aeg-ajalt segades, oliiviõlis kergelt pruuniks (kulub 8–10 minutit). Lisa pipar ja küüslaugu küüs ning küpseta veel 1–2 minutit.

Sõelu jahu ning sega suhkru, küpsetuspulbri ja soolaga. Tee keskele lohk, lisa praetud sibul, riivitud juust ja õlu ning sega ettevaatlikult läbi.

Tõsta tainas võiga määritud ja jahuga ülepuistatud leivavormi (28 cm pikkune), silu pind, vala ühtlaselt peale sulatatud või ning küpseta ahjus 190 kraadi juures 45–50 minutit, kuni sai on pruun ja keskele sisse torgatud tikk tuleb puhtalt välja.

Lase u 10 minutit vormis taheneda ja tõsta seejärel restile jahtuma, sest vormis tekib sooja saia alla kondensatsioonivedelik, mistõttu jääb põhi vettinud. NB! Kui kasutad väiksemat vormi, on küpsemisaeg tõenäoliselt pikem – võib kuluda kuni tund aega.

Silja Luide (retsepti autor) lisab:

Kasutasin saia sees kõige n-ö kergemat ehk 12 kuud vana juustu, sest riivitud kujul küpsetisele lisada oleks teiste puhul ilmselge raiskamine. Kõige paremini sobib tainas kasutamiseks mahedam hele õlu, sest tumeda õllega võib jääda juurde kergelt mõrkjas maitse.

Osa jahust võib asendada täisteranisujahuga, et anda põnevamat rustikaalset maitsenüanssi.Praetud sibula asemel võib tainale lisada peeneks hakituna mõned (päikese)kuivatatud tomatid või peotäie oliive.