Eripärase lõhna eemaldamiseks võib liha leotada (sobivad kali, piim, pett, vein), erilist maitset saab varjutada tugevatoimeliste maitsetaimedega (küüslaugu, rosmariini, estragoni, tüümiani, mündi, kadakamarjaga). Metsloomaga lähevad hästi kokku seened.

Ulukiliha sobib neile, kes peavad lugu valgudieedist, sest see metsloomaliha sisaldab rohkem valku kui koduloomaliha (mida vähem rasva, seda enam valku ja vastupidi). Metsloomalihas leidub ka palju rohkem vitamiine ja süsivesikuid, sest loom liigub rohkem ning intensiivselt töötavates lihastes on energeetilist varu kuni poolteist korda enam kui passiivses olekus lihastes.

Kuna ulukiliha on sidekoerikas, vajab see tunduvalt pikemat laagerdamisaega. Vanemate loomade puhul tuleb kasutada marinaade ja lihapehmendajaid (nt papaiini). Praad valmib pehmem ja mahlasem, kui ulukit küpsetada suure tükina madalal kuumusel pika aja jooksul, soovitatavalt kaane või fooliumiga suletult. Jälgida tuleks, et see ära ei kuivaks. Hea nipp metsloomalihale mahlasuse andmiseks on lisada küpsetamisel peekonit või seapekki

Milline uluk on milleks hää?

Põdraliha sarnaneb veiselihaga, kuid on tuimem, sidekoerikkam ja vähem rasvane. Sise- ja välisfilee sobib hästi grillimiseks ja praadimiseks (võib serveerida poolküpsena, mida teiste metsloomade puhul ei soovitata), tagaosast saab maitsvaid pajaroogi ja ahjupraade. Tagaosa lihalõigud tuleks enne grillimist vasardada ja marinaadi panna.

Metskitseliha sobib hautamiseks, praadimiseks, grillimiseks, paja- ja vormiroogadeks. Tõeline maiuspala on BBQ-ahjus madalal kuumusel küpsetatud metskits.

Metssealiha on rasvavaesem ja sidekoerikkam kui kodusealiha. Kasutatakse palju suitsuvorstide valmistamisel, aga ka küpsetamiseks, hautamiseks, praadimiseks ja grillimiseks. Metssealihast šašlõkk, grill-ribid ja ahjus küpsetatud metsseapraad või -koot on ühed gurmaanide meelispalad.

Jäneseliha on võrreldes koduküülikuga palju tumedam, sitkem ja tuntava ulukimaitse mekiga. Jäneseliha on vähese rasvasisalduse tõttu hinnatud kaalujälgijate seas. Soovitatav valmistada koos rohke vedelikuga (vein, puljong vm marinaad).